20 Haziran 2011
BEĞENDİLİ PİLİÇ & PHİLİPS AİRFRYER
Philips geçtiğimiz aylarda yeni bir ürün çıkardı. Airfryer. Ürün tanıtımı The House Cafe Atelier’de Mutfak Koçu Gülhan Kara’nın da katılımı ile gerçekleşti. Airfryer’da pişen patates kızartmalarının, köftelerin ve patlıcan salatasının tadına bakma fırsatı bulduk.
Özel vantilatör, ısıtıcı ve hava akımı düzenleyiciden oluşan kombinasyon sayesinde yiyecekler, hızlı ve kolay bir yolla pişirilebiliyor. Sadece havayla kızartma yapıldığından geleneksel yöntemlere göre daha az koku ve duman çıkarıyor, en çok kullanılan aparatları bulaşık makinesinde yıkanabiliyor, aynı anda iki yemek, kokuları birbirlerine karışmadan pişirilebiliyor.
Neredeyse hergün kullanır oldum ben makineyi. Hem pratik hem de mutfağım artık kirlenmiyor yağ kokmuyor. Kızartma yaptıktan sonra bir de mutfağı temizlemekle uğraşmıyorum artık.
Gönül rahatlığı ile patates kızartması yiyebiliyorum artık :)
Evet gelelim yemeğimize. Biliyorsunuz Osmanlı Mutfağının genelinde ağırlık olarak et yemekleri vardır. Yağlı kallavi yemekler. Airfryer ile artık bu yemeklEei de gönül rahatlığı ile yapıp yiyebilicez.
MALZEMELER:
BEĞENDİSİ ÇİN:
4 Adet Orta Boy Kemer patlıcan
2,5 Yemek kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
Et'li kısmı:
Yarım kilo piliç pirzola kemiksiz
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
Kekik, karabiber, pulbiber
Öncelikle Patlıcanların birkaç yerine delik açıp sepetine yerleştirin. pişirmeyi başlatmak için zamanlama düğmesini 30 dk ya ayarlayın. 12. dakikada hazneyi çıkarıp patlıcanları çevirin ve pişirmeye devam edin. 30 dk sonunda patlıcanları alıp kabuklarını sayup ezerek bir kenarda bekletin.
Soğanı soyup yemeklilk doğrayın. Isıya dayanıklı bir kapta kuşbaşı tavuklar, soğan, salça ve baharatları harmanlayın. Kabı Sepete yerleştirip 200 derecede 25 dk pişirin.
Beşamel sosu için tereyağını ufak bir tenncerede eritip unu ekleyin ve kavurun. Sütü azar azar ilave edip Beşamel sos kıvamını alıncaya kadar sürekli karıştırın.Tuzunu ekleyin. Doğranmış köz patlıcanalrı sıcak beşamel sosuna ilave edip hızlıca karıştırın.Kaşar peynirini de ilave edip karıştırın.
Patlıcan beğendiyi servis tabaklarına yerleştirip, Üzerine piliç soteyi paylaştırıp sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Yine güzel bir etkinlik olmuş Betülcüğüm.Öpüyorum
Sevgilerimle
fotojeniğim Betülüm:) Nefis bir tabak olmuş. Walla bu alet gerçekten mucizevi gibi duruyor. Ellerine sağlık canım:)
ellerine sağlık harika görünüyor..
elinize sağlık.
Çok güzel bir yemek olmuş.Ellerinize sağlık.Aleti de inceliyorum...
merhaba yine süpersiniz.Yeni çıkan ürünleri bu şekilde etkinliklerle ve ürün özelliklerini belirterek bizlerede tanıttığınız için sizi kutlamak istiyorum.Birde bu aletlerle o güzel yemeklerinizi yaparak bize çok daha faydalı oluyorsunuz bayılıyorum bu yazılarızı takip etmeye inanılmaz güzel birşey benim için ve bir çok bayanın aynı fikirde olduğuna eminim.Tebrik ediyorum sizi.Yemeğinizde çok güzel görünüyor bu arada ellerinize sağlık.
Yorum Gönder