9 Haziran 2011
SARMISAKLI EKMEK VE DEREOTLU YEŞİL ZEYTİN KESMESİ
Artık Pizzacıda gidip sarımsaklı ekmek yemek yok. Siz hele bu tarifi bir deyin bana hak vereceksiniz.
MALZEMELER:
1 Adet baston ekmek
70 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı fesleğen
3 diş rendelenmiş sarımsak
sos:
100 gr yeşil zeytin
1 su bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kimyon
3-4 dal dereotu
2 diş sarımsak
1) Tereyağını oda sıcaklığına getirin.
2) İçine rende sarmısak fesleğen koyup karıştırın.
3) Ekmeklerin üzerine sürüp 150 derecede 10 dakika fırınlayın.
Sos için:
1) Zeytinleri fare dişi boyutunda incecik doğrayın. ( bizimkiler biraz büyük oldu ) Zeytinyağına ilave edin.
2) İçine kıyılmış dereotunu, kimyon ve rendelenmiş sarmısağı ekleyip karıştırın.
3) Ilınan ekmekleri bu sosa badırıp afiyetle yiyin :)
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
eline sağlık olsun
denicem inşaAllah
Ben bunun lezzeti yedim biliyorum:))muhteşem güzel herkese tavsiye ederim.Ellerine sağlık betülüm tarifi aldım çok öpüyorum seni...
of of nefiiis ;) ellerine sağlık :)
Ben de yedim, pek lezzetli bu ikili
hmm evde bir türlü o tadı yakalayamayan ve hastası olan biri olarak bu tarifi yapılacaklar listeme ekliyorum :) ellerine sağlık canım.
ellerinize sağlık nefis görüntü sevgiler
Bizzat yemiş biri olarak :) 10 üstünden 11 puan veriyorum. Harika bir tarif Betül teşekkürler...
Yorum Gönder