23 Temmuz 2011
HAŞHAŞLI KURABİYE
MALZEMELER:
125 gr. tereyağı (soğuk)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı haşhaş
500 gr un.
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
1) Soğuk tereyağını bıçakla ufalıyın. Unun 2/3′ ünü tereyağına elinizle yedirin.
2) Ardından sıvı yağ, yoğurt, sirke, tuz, şeker, kabartma tozu ve haşhaşı ekleyin.
3) Geri kalan undan aldığı kadarını katarak hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun.
4) Hamurun üzerini örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin.
5) Hamuru Yarım cm kalınlığında açıp istediğiniz kalıpla şekiller kesin.
6) Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
hmm süper görünüyor.. ellerine saglik..sicacik sevgiler
Çok güzel gözüküyor Betülcüğüm. Ellerine sağlık.
Güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler
çok güzel bunlar, ben de hemen denemiştim.en kısa zamanda yine yapacağım. ellerine sağlık
Bende geçenlerde buna benzer çörekotlu yapmıştım.ellerinize sağlık leziz görünüyor.
harika.ellerine saglık.
çok güzel olmuşlar ellerine sağlık canım :)
Tam atıştırmalık. Ellerine sağlık.
Sevgiler
çok leziz görünüyorlar valla..olsada yesek:)))
Yorum Gönder