4 Ağustos 2011
BADEMLİ ELMA TATLISI
Size nefis ve bir o kadar da hafif bir tatlı önerim var. Tam yazlık bir lezzet. Ramazanda ve sıcak günlerde yenebilecek en hafif tatlı bence. Diyet yapanlar içinde çok uygun.
MALZEMELER:
2 Adet ekşi elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet portakalın suyu
1 çorba kaşığı esmer şeker ( isteğe bağlı )
yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı file badem
1 çay kaşığı tereyağ
Üzerine: toz fıstık ve kaymaklı dondurma
YAPILIŞI:
1) Elmaların kabuklarını soyun. İnce ince dilimleyin.
2) Teflon tavaya tereyağ, elma dilimleri,kuru üzüm, portakal suyu, şeker ve pekmez konup bir müddet ara ara karıştırılarak pişirin.
3) Elmalar suyunu çektiğinde bademleri ekleyin.
4) Beş dakika daha pişirip altını kapatın.
5) üzerine yeşil fıstık ve kaymaklı dondurma ile ılık servis edin..
Betül Köroğlu
♥ Pişiren-Hazırlayan Betül KAVAL
♥ Pişiren-Hazırlayan Betül KAVAL
Etiketler:
elma,
İFTAR MENÜSÜ ÖNERİSİ,
PASTALAR,
TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Betülcüğüm çok sağlıklı ve lezzetli bir tarif paylaşmışsın arkadaşım.
Ellerine sağlık
Sevgilerimle
Eline sağlık Betülcüm tam Ramazanlık hafif bir tatlı olmuş.
Çok hafif ve lezzetli bir tatlı.Ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder