24 Mayıs 2012
ANTEP FISTIKLI KAŞIK HELVASI
TÜM İSLAM ALEMİNİN REGAİB KANDİLİ MÜBAREK OLSUN...
Malzemeler:
125 gr Margarin
3 Su bardağı un
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı antep fıstığı
1) Margarini eritin. Fıstık ve unu ilave edip kısık ateşte unun rengi dönüp köpük köpük oluncaya kadar kavurun. ( Yaklaşık 1 saat )
2) Unun rengi dönüp kokusunu saldığında şekeri ilave edin. 5 dakika da şeker ile birlikte kavurun.
3) Soğuk suyu ilave edip kapağını kapatıp suyu iyice çekene kadar pişirin.
4) 5- 6 dakika sonra suyunu çektiğinde pilav gibi alt ust edip karıştırın ve 5 dakika kadar dinlendirin.
5) Dinlendikten sonra kaşıkla şekil verip ılık servis edin.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
ellerine sağlık güzel görünüyorlar.
oo un helvası bayılırım..ellerine sağlık..
seninde canım geçmiş kandilin mübarek olsun.ellerine sağlık çok güzel görünüyor.sevgiler..
ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor..
harika görünüyor gerçekten teşekkürler
Yorum Gönder