Hem lezzetli hem de doyurucu bir tarif.
Malzemeler:
- 4 yufka
- 4 yumurta akı
- 250-300gr kıyma
- 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- yarım çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı sıcak su
- yarım su bardağı ceviz içi, dövülmüş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı maydanoz, doğranmış
- 1 yumurta
- galeta unu
Hazırlanması:
- Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin.
Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
- Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz,
karabiber ve maydanoz ilave edin.
- 4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
- Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile
yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta
akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş
kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara
böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka
için de tekrarlayın.
- 1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce
yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C
fırında pişirin.
AFİYET OLSUN
3 yorum:
deişik bir tarif ellerinize sağlık sevgiler
Sıcak sıcak yemesi başka oluyo avcı böreğinin Betül hanım emeğine sağlık sevgiler
ellerinize saglik :) iyi pazarlar
Yorum Gönder