Seneler önce bir arkadaşımda yemiştim. Yaklaşık 8 sene kadar falan :) o gün bu gün hep aklımda olan ama bir türlü yapamadığım bir börek. Sonunda yaptım iyi ki de yapmışım herkes tarafından da çok beğenildi.
MALZEMELER:
- 2 adet yufka
- 2 adet tavuk göğsü
- 3 kaşık sıvı yağ, 3 kaşık sut ( yufkaların arasına sürmek için.)
BEŞAMEL SOS :
- 2 Çorba kaşığı Tereyağ
- 4 kaşık un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz, Karabiber, Pul biber
YAPILIŞI:
- Tavuk etlerini haşlayın. Didikleyin bir kenarda soğuması için bekletin.
- Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ilave edin kokusu çıkana kadar kavurun. Azar azar sütü ilave edin. Çırpma teli ile koyulaşana kadar karıştırın. En son tuz, baharat ve tavuğu ilave edin. Altını kapatın.
- Ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın.
- Yufkayı tezgahın üzerine serin. Her tarafına yağ+su karışımından sürün. Yufkanın karşılıklı iki kenarını ortaya doğru katlayın. kuru kalan yerlerini de ıslatın. Kalan diğer kenarları da ortaya doğru kapatıp kare şekline getirin. Kare şekline getirdiğimiz yufkayı bıçakla 4 eşit kareye kesin.
- Her karenin ortasına iç malzemeden koyun ve karşılıklı kenarları birbirinin üzerine kapatıp kare şekline getirin börekleri. Kat kısımları aşağıda kalacak şekilde fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
3 yorum:
Ellerine sağlık canım,bayılırım bu böreğe ..Ben sigara böreği şeklinde yaparım.Hazırlar koyarım buzluga,lazım oldukça çıkarırım..Pratik olur.
ellerine sağlık,keyifli pazarlar,sevgiler
keşke yufkanın nasıl katlanacağını ve harcı koyacağımızı gösteren resimler olsaymış. ben pek anlayamadım çünkü. mutfakta pek de tecrübem yok. resim eklerseniz çok memnun olacağım. teşekkürler...
Yorum Gönder