Kış geldiğinde benim sıklıkla yaptığım bir pilavdır bulgur pilavı. Bazen sade, bazen mercimekli, sebzeli, domatesli bir sürü çeşidini yaparım. Hele ki yanına da kuru fasulye, ayran ya da cacık ve kuru soğan da eşlik ettimi ohhh değmeyin keyfime :)
E havalar soğudu bir anda. Kış aniden geldi sanki. Hal böyle olunca bulgur pilavı da farz oldu pişirmek için.
MALZEMELER:
- 2 Su bardağı Bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet patates
- 2 adet domates
- 1 kaşık biber salçası ( yoksa domateste olur)
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 kaşık tereyağ
- Kaynamış su, tuz, pulbiber
YAPILIŞI:
- Soğanları ince ince kıyın. Yağda kavurun. küpler halinde kestiğiniz biberleri ekleyin.
- Patatesleri küp doğrayıp tencereye alın. Kavurmaya devam edin.
- Domatesi rendeleyin. Salça ile birlikte tencereye katın. Karıştırın.
- Üzerini geçecek kadar suyunu ilave edin. Normal pilav gibi pişirin. Suyunu çektiğinde kaşıkla altüst yapın. Tencerenin kapağını kapatıp demlendirin.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
Mımmm çok severim ellerine sağlık,canım..
sipariş ile yapıyo olman çok güzel :)
siparişlerim olucaktır
Yorum Gönder