Sabah kahvaltıda, akşam yemeğin yanında, çorbayla, çay saatinde, balığın yanında bana her daim eşlik eden bir yeşillik roka. Her şekilde tüketebilirim hiç bıkmam. Şaraba da çok güzel bir eşlikçidir aynı zamanda. Neyse gelelim tarifimize.
Ben kuru meyveleri salatalarda pilavda falan kullanmayı severim. değişik bir aroma katarlar. Rokaya da çok yakıştılar.
MALZEMELER:
1 demet roka
3-4 Adet kuru incir
4 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı kuru üzüm
4-5 adet kuru erik
1 çay bardağı ceviz
1 adet yeşil elma ( tercihen)
Sos:
Yarım limon suyu
1 adet portakal suyu
yarım çay bardağı zeytinyağ
2-3 kaşık nar ekşisi
tuz
YAPILIŞI:
- Rokayı iyice yıkayın ve kurulayın. elinizle gelişi güzel koparın. çok küçük parçalara bölmenize gerek yok.
- Kuru incirleri ve erikleri doğrayın. ceviz ve yeşil elma haricindeki meyveleri rokaya ilave edin.
- Sos için zeytinyağ haricindeki tüm sıvıları küçük derin bir kaba alın. blendır ile karıştırmaya başlayın. bu esnada yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. sosunuzun soyu bir kıvam aldığını göreceksiniz.
- Sosu salataya ilave edin ve karıştırın. üzerine elmaları küp küp doğrayın ceviz ile süsleyip servis edin.
Unutmayın sosu servisten hemen önce ilave edin karıştırın. Aksi taktirde salatanız sulanabilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder