19 Mayıs 2016
Sofranızı Renklendirecek Salata Tarifleri
Mükemmel bir sofranın olmazsa olmazlarından biri olarak salata, pek çok farklı çeşidi ile eşsiz bir
lezzet şöleni oluşturuyor. Sağlıklı ve besleyici salatalar, en güzel yemeklere eşlik edebildiği gibi farklı
soslarla birlikte başlı başına bir yemek bile olabiliyor.
Hangi yemek pişirilirse pişirilsin, masada bulunan taptaze sebzelerden hazırlanmış lezzetli bir salata,
sadece sofraya şık bir görünüm sunmakla kalmaz; bir taraftan iştahınızı açarken bir taraftan da sağlıklı
beslenmenize katkıda bulunur. Aslında, her ne kadar salata, yalnızca sebzeler ve taze otlar ile
özdeşleşmiş olsa da çok daha farklı salata yorumları da yapılabilir.
Salata Çeşitleri
Aklınıza gelebilecek pek çok sebze, bakliyat, kırmızı et, beyaz et ve balık, salatanız için eşsiz bir lezzet
kaynağı oluyor. Farklı salata tarifleri ile yaratacağınız çeşitler, biraz da sizlerin hayal gücüne bağlı
olarak sofranızın lezzet unsuru olarak öne çıkıyor. Her türlü damak zevkine göre seçebileceğiniz
malzemeler ve sunacağınız çeşitler ile çoğunlukla hafif ve sağlıklı gıdalar hazırlamanızı sağlıyor. Kuru
baklagilleri yeşil sebzelerle buluşturacağınız leziz bir salatayı, dilerseniz öğün olarak dilerseniz de 5
çayı için hazırlamış olduğunuz ikramlıklar arasında rahatlıkla tüketebilirsiniz. Etli, tavuklu ve balıklı
çeşitler, diyet yapanlar için mutlak bir öğün olarak sayılırken özel günlerinizde misafirlerinize de
bambaşka bir tat sunma imkanı sağlıyor. Et tüketmeyenler için ise kuru baklagiller öneriliyor.
Birbirinden değişik salata tarifleri için: http://www.herkessofraya.com/tarifler
Yoğurtlu Salata Tarifleri
Yoğurtlu salatanın ana malzemesi için yeşil sebzeler, havuç ve kırmızı lahanayı tercih edebilirsiniz.
Salatanın doyurucu niteliğini öne çıkarmak için haşlanmış kuru fasulye, kırmızı fasulye, yeşil
mercimek, nohut, buğday, kinoa, makarna, bezelye, mısır, şehriye, kara buğday gibi yardımcı gıdalar
da size destek olacaktır. Yoğurtlu salataya en çok yakışan doyurucu gıdalardan biri de tavuk oluyor.
Haşlanmış ya da kavrulmuş tavuk, baharatlar eşliğinde lezzetli bir ek malzeme seçeneği sunuyor.
Yoğurtlu salata hazırlarken bilmeniz gereken en önemli püf nokta, yoğurdun malzemelerle buluşacağı
zamandır. Servis etmeden yarım saat önce yoğurdu eklemeniz yeterlidir. Seçeceğiniz bazı
malzemeler, yoğurdu hızlıca emeceği için salatanızın servis esnasında mükemmel gözüktüğünden
emin olmanızı öneririz. Bunun için de yoğurdu eklemekte acele etmemek, en doğru tercih olacaktır.
Patatesli Salata ile Klasik Lezzetler
Patates sevmeyen kimsenin olmadığını tahmin ediyoruz ve patates ile hazırlayabileceğiniz pek çok
salata tarifi olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Son zamanlarda, özellikle 5 çayı toplanmalarının
vazgeçilmez çeşidi olan renkli salatanın ana malzemesi, patates oluyor. Kek kalıbına yerleştirilerek
yapılan renkli salata, tuz ve baharatla bezenmiş patatesin lezzeti ve görüntüsü ile birlikte son derece
eşsiz bir his yaratıyor. Başlangıç menüsünde sunum tabağınızı, bambaşka bir tat olarak patates topları
ile zenginleştirebilir ve herkesin seveceği bir salatayı keyifle sofranıza getirebilirsiniz.
Hem ana öğün hem de ara öğün olarak salata, seçeceğiniz malzemeye ve bu malzemeleri hazırlama
süresine göre size pek çok değişik lezzeti bir arada keşfetme imkanı sunuyor. Soğuk olarak
tüketilebildiği için oldukça pratik bir sunuma sahip olan leziz çeşitleri ile salataya ve yemeğe dair
aradığınız daha pek çok bilgiyi Knorr'un sizler için hazırladığı http://www.herkessofraya.com/
adresinde bulabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder