Hamur
250 gr tereyag
1 cay bardagi siviyag
4/3 su bardagi pudra sekeri
3,5 bardak un (250 ml bardak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 butun yumurta ve 1 yumurta sarisi
3 kasik kakao
Surpriz kismi
1,5 su bardagi hindistan cevizi
1 yumurta beyazi
Yarim cay bardagi pudra sekeri
Uzeri icin
100 gr beyaz cikolata
Tereyag siviyag yumurta karistirin. Un kakao kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip yavas yavas un ilavesi ile yumusak bir hamur elde edin.
İc kismi icin yumurta beyazi pudra sekeri ve hindistan cevizini yogurup kucuk toplar yapin.
Hamurdan ceviz buyuklugunde toplar alin ve elinizle acin. Ortasina hindistan cevizi topundan koyarak kapatin ve yuvarlayin.
Yagli kagit serili firinda 180 derecede 15-20 dakika pisirin. Uzerini eritilmis cikolata ile susleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder