PDÇS 20# etkinliğine ev sahipliğini bu ay canan üstlenmiş. Kendisine kolaylıklar diliyorum. Etkinlik için hazırlandı bu pay dün akşam. Benim ilk etkinliğim aynı zamanda bu. Pay denemesini ilk defa yaptım. Elmaları hep kurabiye olarak değerlendirirdim bu zamana kadar ama artık pay'ı da sık sık yapıcam gibi gözüküyor.
MALZEMELER:
100 gr margarin
1,5 çay bardağı sıvı yağ (ince belli klasik bardak)
1 çay br pudra şekeri
1 su br yoğurt
1 yumurta beyazı
3 damla sirke (kıyır kıyır olması için)
3 damla limon suyu ( vanilya da olabilir)
4,5 - 5 bardak un (4 bardaktan sonrası azar azar eklenecek)
5 çorba kaşığı fındık unu
1 çay kaşığı karbonat
İÇİ:
4 adet elma
5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı k tarçın
3 çorba k ceviz içi
ilk önce elmalar rendelenip şeker ile birlikte pişirilir. ceviz ilave edilip altı kapatılır. tarçınıda konur karıştırılıp soğumaya bırakılır. ( tarçınla çok pişirmemek gerek acılık veriyor yoksa)
margarin eritilip sıvı yağ, yoğurt ve yum. beyazı ile birlikte çırpılır. sonra limon suyu, sirke, fındık unu eklenir. un ve karbonat da eklenip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yapılır. Hamur iki bezeye ayrılır bir tanesi kalıba yayılırak kenarları yükseltilir. Soğumuş olan iç üzerine yayılır. Öteki hamur da iki bezeye ayrılıp her iki bezede yağlı kağıt üzerinde yuvarlak açılarak hamur keseceği ile kalın şeritler kesilip kapalı şekilde kafes yapılır. Yağlı kağıt yardımı ile hamurun üzerine ters çevrilerek yerleştirilir. 170 derecede pembeleşene kadar pişirilir. Pişince Fırından çıkartılıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbından çıkartılıp soğutulur. Servisten once üzerine bolca pudra şekeri serpilir.
AFİYET OLSUN :)
5 yorum:
selam canım
güzel katılımın için çok teşekkür ederim
emeğine sağlık
yarın tarifini yayınlarım
daha fazla görünmüş olur
sevgilerimi yolluyorum canım
arkadaş listeme alacağım seni
sevgiler
Elmali pay cok sahane görünüyor,ellerinize saglik.Iyi hafta conlari.
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 21
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler…
SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
14.04.2008--27.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (21) EV SAHİBELİĞİNİ;
http://ngr.blogcu.com
(YANİ BEN) YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 21" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.
TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.(CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASINI ÖNEMLE RİCA EDİYORUM. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.)
BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
(Ayrıca sizlerden bir isteğim olacak.Uzun zamandır çok aramama rağmen istediğim gibi bir iş bulamadım.
Evlenmeden önce, tekstil sektöründe müşteri temsilcisi olarak kariyerime devam etmekteydim)
Evde kös kös oturmaktan çok sıkıldım. :(
Çocukluğumdan beri istediğim tek şey ‘’bir butik pastanemin olması’’. Birkaç girişimde bulunsamda, hep kısmetsizlikle kaçırdım. Dualarınızın kabul olacağına inandığımdan, benide dualarınızdan eksik etmezseniz çok mutlu olurum.Hepiniz hakkınızı helal edin.)
ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
YAYINA HAZIRLAYANLAR:
www.nasibim.blogcu.com
www.birdemliksohbet.blogspot.com
SORUMLU MÜDÜR:
www.selmahlc.blogcu.com
GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
Melike Sahin
Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Nigâr
Site adı: http://ngr.blogcu.com
Tarifim: Kral Tacı
Link: http://ngr.blogcu.com/12912091/
SELAM VE SEVGİLERİMLE…
NİGÂR
Sevgili Betül,
Elmalı payı çok severim, senin hzırladığında enfesss olmuşa benziyor, ellerine sağlık,
Sımsıcak sevgiler...
güzel mesajlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. denemenizi tavsiye ederim.
sevgiler
Yorum Gönder