15 Nisan benim doğum günümdü. Aynı zamanda çok sevgili Müdürümünde doğum günüydü. Ben pasta yapıp getiricektim öteki arkadaşlarda tuzluları alıp kutlama yapmaya karar verdik bir hafta öncesinden. Aslında kafamdaki pasta çok farklıydı ama malesef evdeki hesap çarşıya uymadı kısıtlı zamanda bu pastayı yapabildim ancak.
Ayrıca Porselen Demlik Çay Saati 21 etkiliğini düzenleyen ngr davetinden dolayı teşekkür ediyorum. Kolay gelsin.
MALZEMELER
1 adet hazır pasta tabanı
2 adet muz
pastacı kreması
1 paket sıvı krema
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket bitter çikolata
PASTACI KREMASI:
500 ml süt
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
1 paket vanilya
.Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın. Şekerin kalan yarısı, yumurtalar, nişasta, un ve vanilyayı karışım beyazlayıncaya kadar tel ile çırpın. Kaynamış olan sütün çeyreğini yumurtalı karışıma az az çırpmaya devam ederek dökün.Homojen bir karışım olduktan sonra sütün kalanını da ilave edin ve karıştırarak orta ateşte kaynatın. Muhallebi kıvamına geldiğnde ateşten alın. Bir kabın içine dökün ve streç film kremanın üzerine yapışacak ve hiç hava almıyacak şekilde kapatın ve soğumaya bırakın.
Pasta tabanını çok az şekerli su ile ıslattıktan sonra krema konup muzlar doğranır. muzların üzerine tekrar krema konup ikinci kat üzerine kapatılır. Sıvı krema pudra şekeri ile çırpılıp bir kısmı ile pastanın yanları ve üzeri sıvanır dolaba kaldırılır. Bitter benmari usulu eritilip yağlı kağıda uzun şerit halinde sürülüp donması beklenir. aslında ben bu şeridi pastanın kenarına sarıcaktım ama şeriti kısa yapmışım pastayı tam olarak çevirmeyince gelişi güzel kırıp kenarlarına yapıştırdım. kalan kremayı çiçek duy ucu ile üstüne sıktım. çikolataya da altın tozu döktüm. üzerine de çikolata rendeledim.
AFİYET OLSUN
Aşağıdaki pasta da Okul Aile Birliği Başkanı tarafından müdürüm ve benim için alınmıştı. Vişneliydi ve tadı çok güzeldi.
5 yorum:
nice yaşlara.Mutluluklar her daim senin olsun arkadaşım...
Cnm arkadaşım, Tarifin için çook teşekkür ederim, ellerine ve emeğine sağlık.
Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin. Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Nigâr
Site adı: http://ngr.blogcu.com
Tarifim: Kral Tacı
Link: http://ngr.blogcu.com/12912091/
Tüm hayallerinin hayırlısıyla gerçekleşmesi dileği ile…
SEVGİLER…
NİGÂR
arkadaşım öncelikle doğum günün kutlu olsun..nice uzun senelere..
ellerine sağlık..bence pasta harika olmuş..ellerine sağlık..
vişneli pastada pek güzel görünüyo..
öpüyorum..görüşmek üzere...
Teşekkür ediyorum nigar ve yeşil domates
En kısa zamanda mail atıcam ngr.
sevgiler
Sevgili Betül,
sana izninle eltim demek istiyorum.Benim de eşim Ordu'lu. O'da öğretmen.Önce blogun için hayırlı olsun diyorum.Bende yeni bir blogum.Her zaman görüşmek dileğiyle.
Sevgiyle kalın.
Birgül
Sitenizi şimdi,tarif defterine bakarken gördüm ve sayfalarınızı dolaşmaya başladım,herşey harika.Benim de 3 yaşında oğlum var ve sizinle aynı gün doğumlu.Bu yüzden buraya yazayım dedim.Size de sağlıklı,mutlu ,huzurlu yıllar diliyorum...
Yorum Gönder