Eşimle birlikte artık yazın yaz sebzesi, kışın kış sebzesi tüketmeye karar verdiğimizden bu kış hiç biber, domates, taze fasulye, patlıcan, kabak tüketmedik. Annem kendi bahçesinden getirmişti yazın bu sebzeleri bende buzluğa atmıştım hepsini. Uzun zamandır canım türlü istiyordu artık yavaş yavaş yaz sebzeleri çıkacağından buzluktakilerden türlü yaptım. tatlarından hiç birşey kaybetmemişti sebzeler. Çok lezzeti oldu anlıycağınız :)
Aslında çok basit türlü yapmak bilmeyeniniz yoktur tarife gerek varmı bilmiyorum ama yinede yazayım bakarsınız işe yeni başlayanlar vardır aramızda :))
MALZEMELER
1 ortaboy soğan
250 gram kadar taze fasulye (benimkiler taneliydi daha lezzetli oluyo)
yarın kilo çarliston kırmızı ve yeşil biber.
3 patates
2 patlıcan
2 domates
3 baş sarmısak
soğanı yağda pembeleştirip, küp doğranmış domatesler ve taze fasulye eklenip yarım saat kadar kısık ateşte kavurulur. sonra biber, patates ve patlıcan eklenir. sarmısaklar doğranıp sebzelerin yarısına kadar sıcak su ve tuzu eklenip pişmeye bırakılır. patatesler piştiğince altı kapatılıp ılınması beklenir.
AFİYET OLSUN.
2 yorum:
Ellerine sağlık Betül, türlüyü ben de severim.. Ben içine kabak da koyuyorum ama aynı senin gibi et koymam.. Bu arada trufflarla ilgili olarak eşinin sevmemesi daha iyi, hepsi sana kalır :)
yazın bende kabak koyuyorum aslı.
evet hepsi bana kalıyo :) dayanamayıp yiyorum :))
Yorum Gönder