3 Ocak 2009
MANTARLI TAVUK SARMA VE İÇ PİLAV
Çok fazla bekletmeden tariflere geçmek istedim. Çok lezzetli bir tavuk oldu. Tavsiye ederim.
MALZEMELER:
8 Adet tavuk but fleto
1 paket mantar
1 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 kase kaşar rendesi
istenilen baharatlar
sos:
1 kaşık tereyağ
1 kaşık biber salçası
1 kaşık un
YAPILIŞI:
İlk önce soğanlar ince kıyılıp yağda kavrulur. içine şapkaları ile kıyılmış mantarlar eklenip hafif kavrulduktan sonra sivri biber ince ince kıyılıp tencereye ilave edilir. harlı ateşte bıraktığı suyu salıp çekene kadar kavrulur. indirmeye yakın tuz ve istenilen baharatlar eklenip ( ben acı toz kırmızı biber, karabiber ekledim) altı kapatılıp ılınmaya bırakılır. Tavuk butları fleto şeklinde yaptırılıp inceltirilir. her tarafı tuzlanıp bir tarafına mantarlı içten koyup 1 kaşık kadar da kaşar rendesi konur ve rulo yapılır. kürdan ile bir iki yerinden tutturulur. Tüm tavuklara aynı işlem uygulanıp borcama dizilir. tavukların üzerine karabiber serpilir. Tepsiye folyo kapatılıp 200 derecede pişmesi sağlanır.
Bu arada sosu hazırlanır. Tereyağda un kavrulup fırındaki tavukların suyu bir kaseye alınıp un kavrulduktan sonra salçası ve tavuk suyu eklenip kıvamlı bir sos hazırlanır. Yine istenilen baharatlar ilave edilip folyo alınarak sos tavukların üzerİne gezdirilir. Bir müddet de folyosuz pişirilip tavuklar iyice kızarınca fırın kapatılır.
İÇ PİLAV:
MALZEMELER:
2 Bardak pirinç
3 kaşık tereyağ 2 kaşık sıvıyağ
1 adet kurusoğan
1 paket dolmalık fıstık
yarım paket kuşüzümü
1 çay kaşığı tarçın, şeker, karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
tuz
YAPILIŞI:
Eritilen yağda fıstıklar kavrulup İnce kıyılmış soğanlar ilave edilir. soğanlar hafif pembeleşince pirinç ve üzümler ilave edilir. 1 ila 2 dakika kavrulup tüm baharatlar ve pirinçlerin üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su eklenip hafif karıştırılıp altı kısılarak demlenmeye bırakılır. piştikten sonra alt üst edilip 10 dakika dinlendirilir ve servise sunulur.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Betülcüğüm yine sorunlar yaşadım internete bağlanmakta. Bu nedenle yeni yılını kutlamakta geç kaldım.
Sana ve ailene çok mutlu bir yıl diliyorum.
Tavuğu deneyeceğim. Kesinlikle:)
Sevgiler canım.
canım benım harıka gorunuyor ellerıne saglık sevgılerımle..
Vavvv...bu ne görüntü böylee..zatende açtım sabah beri aşure yapıcam diye dört döndüm mutfakta acıktım:) !
olsada yesem..iki parça tavuk sarma sonrada kekten..:)
eline sağlık sevgili Betül..
yarasın afiyet olsun size.
Aşure günüyle ilgili yazdığım yoruma cevaben:) tek bildiğim aşure gününün muharremin 9.cu yada 10.cu günü olduğu..bu konuda değişik rivayetler var..orucuna gelince Peygamberimiz.s.a.v.o gün tutuyormuş.google aşure günü orucu yada aşure günü ibadetleri yazıp bakarsan daha ayrıntılı bilgiler var..ilgin için tşk ederim.
görüşmek üzere.
teşekkür ederim canım . Malesef ben kaçırdım günü oruç tutmak için :(
sevgiler
Canım hayatım da ilk kez iç pilav denedim yaparken çok endişeliydim ama sonuç mükemmeldi paylaşım için çok tşkr ediyorum canım pilavım yayında :)
merhaba tarifinizi denedim ve çok beğendim.bugünde blogumda yayınladım ellerinize saglık sıcacık sevgiler
ŞAHANE OLMUŞ.BUT FİLETO DEDİĞİNİZ,TAVUK PİRZOLANIN KEMİKSİZ HALİ DEĞİL Mİ.TŞK EDERİM
evet canıkom but filetonun kemiksiz hali..
sevgiler
Yorum Gönder