Pazar günü Kağan'a değişik bir kek yapmak istedim. Genelde Portakallı Kek yapıyorum. İlkten biraz tereddüt ettim çünkü değişik tatlara pek açık olmayan bir çocuk. Alışmış olduğu tadın dışına çıkmaktan pek hoşlanmıyor.
Keki çok seviyor kalıbı görünce bile kekii kekiii diye sayıklıyor. Pişene kadar fırının canımdan ayrılmıyor. Hatta artık beraber çırpıyoruz keklerimizi. Çok şaşırdım ben mikseri nasıl hareket ettirirsem oda aynısını yapıyor. Çocuklar ne kadar gözlemci oluyorlar. Neyse ki sonuç güzel oldu kokrtuğum olmadı ilk piştiğinde 2 dilim birden yedi.
MALZEMELER: ( 26 cm kalıp )
4 adet yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı üzüm + dut pekmezi ( keçiboynuzu da olsaydı ondan da karıştırıcaktım)
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay kaşığı tarçın
1 fiske tuz
2,5 su bardağı un
1 su bardağı fındık unu ( çok ince çekilmiş fındık)
1 paket kabartma tozu
yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır. içine sırası ile sıvıyağ, süt, pekmez eklenir. çırpılır. kuru karışımların hepsi bir kaba elenir. sonra sıvı karışıma katılıp çırpılır. yağlanmış kaba dökülüp ilk 200 derecede sonra 170 derecede batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUNN..
14 yorum:
Güzel bir tarif Betülcüğüm.
Pekmezi keklerde kullanmayı ben de çok seviyorum.Ellerine sağlık.
Sevgiler
Ben de mayushka bloğunu yazan tuğbanın pekmezli kek tarifini yapıyorum arada ama onda hiç şeker yok sadece pekmez.Ömer diğer kekler kadar severek olmasada onu da yiyor.Malum normal keklerde bolca şeker var,daha fazla sevmesi normal :)
Betül şahane kabarmış bu kek,çocuklar içinde çok faydalı hemde..Oğluşunuda sifa olsun....Ellerine sağlık...
Sevgiler..
oohhh yarasın küçük adama.benimki pek sevmiyor kek tarzı şeyleri.belki kakaolu olursa biraz yer yoksa hiç ağzına koymaz.pekmezli de ne güzel olmuştur ellerine sağlık
HİÇ DENEMEDİM BETÜLCÜM AMA MUTLAKA DENİYCEM BİZİM KIZINDA EMİNİM ÇOK HOŞUNA GİDİCEK ÇOK GÜZEL KABARMIŞ ELLERİNE SAĞLIK CANIM
bu kek harika görünüyo..pekmezli hiç yapmamıştım..herşeyi denedim bi bu kalmış demek ki:)yapiim bende..
Betülcüm..
iliadinin çocuklariçin olanı 3 günden fazla kullanılmıyo ve bir sürü yan etkisi var..
ne lazım..serum fizyolojiğe devam ederim daha iyi..en azından zararsız..ve tşkler..
çok güzel oldu pelincim bende ilk defa kendim denedim aklımdan doğaçlama.
Esincim çok teşekkür eerim canım. evet şeker konuyor ama ben başka aburcubur şekerli şeyler yedirmediğim için keki de kendim yaptığımdan koyuyorum. Bukadar şekerin zararı olmaz diye düşünüyorum.
Pelincim teşekkür ederim.
Yasemincim rengi esmer oldu belki kandırabilirsin kakaolu diye :)
candan çok teşekkür ederim.
Asya teşekkür ederim canım dene mutlaka. evet çok fazla yan etkisi var aslında bizim bile kullanmamamız lazım.
kek nefis olmu.elinize saglık.sevgiler.
Betülcüğüm şahane kabarmış kekin,çok leziz görünüyor.oğluşunla sana afiyetler olsun.sevgilerimle...
daha önce hiç denemedim galiba bende değişik tatlara pek açık değilim:(ama merakta ederim. ellerine sağlık deneyeceğim.
hayatım kaanın yerinde olmak vardı:)) yedimi bari... ellerine sağlık eminimki çok güzel olmuştur...sevgilerimle çok öpüyorum
gönülcüm yedi yedi :)de bende senin dereotlu poğaçandan yemek istiyorum anladın sen onu :)
sevgiler
Nefiss görünüyor canım ama ben cesaret edip yapamıyorum ya yemesse diye
oğlum nerde bol çikolatalı kekler onlara bayılıyor.faydalı ne varsa sevmezler zaten
ellerine sağlık
bu arada ben diğer bloğumu bu adrese taşıdım.
http://meliha-canmoullarm.blogspot.com
öpüyorum canım
Dün tarifinizi okudum,hemen mutfağa girildi ve sonuç nefiissssss enerji deposu sağlıklı,bereketli bir kek.Ben kalıbı yağladıktan sonra susam serptim harika ötesi oldu.Tarif için çok teşekkür ederim.
Güzel tarifleriniz paylaştıkça çoğalsın inşaallah.
Sevgiler...
Yorum Gönder