13 Kasım 2009
BROWNİE
Dergi çekimleri yapılırken benimde fotoğraflamak o telaş ve heyecan içerisinde aklıma gelmedi. daha sonra dergiden çektiğim fotoğrafı koyuyorum şimdiik. tekrar yaptığımda yeni resim eklerim artık :)
Brovni çok lezzetli oluyor. fakat pişirme süresni çok iyi ayarlamak gerekiyor. Hafif ortası sallanır gibiyken fırını kapatırsak dah ıslak yumuşak oluyor. Beş dakika bile fazladan tutsak kuruyor normal kek gibi oluyor bu seferde.
Yağ oranı çok fazla evet ama sıvı yağ ile nasıl olur bilmiyorum açıkçası. Hiç denemedim.
MALZEMELER:
cup: 236 ml
1 cup eritilmiş tereyağı
1,5 cup toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
4 yumurta
1 cup bardağı un
2/3 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yağ, şeker ve vanilyayı çırpalım. Yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştıralım. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir yerde karıştırın. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edelim. Cevizleri ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım. 24 cm lik kalıba dökelim. 175 derecede Fırında 20-25 dakika pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Fırında kalma süresini 1-2 dk geçince,belirttiğin gibi kek kıvamında oluyor.Gönlüne sağlık tatlım..Sevgiler..
hmmmm ellerine sağlık. o telaşta gerçekten aklına gelmiyor insanın eline makine alıp da fotograflamak,zaten Özgür öyle güzel çekiyor ki...
Vallahi biz o fotoğrafla bile idare edebiliriz,nefis olmuş belli...
ellerine sağlık...
Sevgiler ..
çok güzel bir deneyim yaşadın betülcüğüm.. harika görünüyor..
ellerine sağlık tekrar canım.
Yorum Gönder