6 Aralık 2009
TULUM PEYNİRLİ KIRMIZI LAHANA SALATASI
Değişik bir lezzet gibi gelebilir ama denediğinizde göreceksiniz nefis olduğunu. Şu an Gürcistanda olan üst kattaki çok sevdiğim arkadaşımdan almıştım tarifini. asıl tarifte lor peyniri vardı aslında ama ben tulum peynirinin de çok yakışacağını düşündüğümden onunla yaptım. Her ikisini de tatmış biri olarak lor biraz daha hafiflik katmıştı salataya. Ama sonuçta iki lezzet de nefis bana göre.
MALZEMELER:
1 BÜYÜK KIRMIZI LAHANA
4 ADET TAZE SOĞAN
3-4 YAPRAK KIVIRCIK
100 GR TULUM PEYNİRİ ( YADA LOR PEYNİRİ )
100 GR CEVİZ
SÜSLEMEK İÇİN ÇERİ DOMATES
1 ADET LİMON
ZEYTİNYAĞ
KIRMIZI LAHANALARI İNCE DOĞRAYIPLİMONLA OVUYORUZ. ZEYTİNYAĞ GEZDİRİP BİR KAÇ SAAT BEKLETİYORUZ. DİĞER TARAFTA KIVIRCIK VE SOĞANLARI İNCE KIYIP KIRMIZI LAHANAYA KARIŞTIRIYORUZ. SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNE CEVİZ VE PAYNİRLERİ SERPİP ÇERİ DOMATESLERLE SÜSLÜYORUZ.
NOT: TULUM PEYNİRİ TUZLU OLDUĞUNDAN İLK ETAPTA TUZ EKLEMEMEK DAHA MANTIKLI. AMA TUZSUZ LOR KULLANIYORSAK EKLEMEMİZ GEREKİYOR..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Fotoğrafa da tarife de bayıldım Betülcüğüm.Ellerine sağlık.Sevgiler...
nefis görünüyor ellerine sağlık
Ellerine saglik salataya hayir diyemem nefis görünüyor sevgiler canim
Nefis bir salata olmuş canım, sunum da öyle.. Ellerine sağlık, mutlaka deneyeceğim..
görüntğden tadının muhteşem oldugu anlaşılıyor zaten.ellerine saglık.
Betülcüm görüntü enfes,bayılırım böyle salatalara.. kaşık kaşık yerim :)
ellerine sağlık..
Sevgiler...
Betülcüğüm nefis görünüyor.elerine sağlık.sevgilerimle...
iki sevdiğim tat eminim beraberde çok güzel olmuştur ellerine sağlık.
Yorum Gönder