7 Ocak 2011
KAPÇONİ CARİ & SEBZELİ HAMSİ
Kapça Lazca da hamsi anlamına gelir. Şimdilerde olmasa da eskiden hamsi karadenizde çok bol olduğundan her yemeğin içinde var neredeyse. Özellikle bu yemekte tuzlanmışının kullanılması makbul. Mevsimine göre içine konan sebzeler değişebiliyor. Buyrun tarife :)
MALZEMELER:
1 adet kurusoğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet çarliston biber
1 adet domates
yarım demet maydanoz
2 yaprak pazı
yarım kase tuzlanmış hamsi
1 çorba kaşığı buğday unu
1 çorba kaşığı mısır unu
yarım çay bardağı su
yarım su bardağı sıvıyağ
Maydanoz hariç tüm sebzeler çok incecik doğranıp yaklaşık 1 saat kadar kavrulur. Ben ağzı kapalı olarak kavuruyorum. Yanmasını engellemek için. Sebzeler iyice öldüğünde hamsileri ve maydanoz katılır. 15 dakika da hamsilerle birlikte kavrulur. Mısır ve buğday unu suda açılıp katılır 1 dakika da o şekilde pişirilip servis edilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Ellerine sağlık canım.Hamsiyi en çok çıtır çıtır tavada sevsemde bu tarifte nefis görünüyor.
Karadenizin bildiğim ve de çok sevdiğim iki lezzeti var..Biri hamsi biri de turşu kavurması..İkisine de bayılırım..Sanırım bu da çok lezzetli olmuştur Betül'cüm..Eline sağlık..Sevgilerimle..
Hiç yemedim ama denemek isterdim. eline sağlık kelebekim:)
Hamsinin her türlüsünü yerim gerçi bunu hiç yemedim.Ellerine sağlık canım
tarifi ilk kez duydum. çok leziz duruyor. ellerine sağlık :)
Betül hanım elinize saglık. Tarifleriniz kolay ve güzel.
Hamsiyi bir kere yedim ama nedense sevmedim. Tabi sizin gibi marifetli hanımların yapdığını yemedim . Restoranda yemişdim. ev usulu yapılan farklıdır eminim.
Bu arada İmzanız çok güzel olmuş. Nasıl yapdınız merak etdim . Bİr ara bende yapmışdım ama. sonradan denedim olmadı.Benim yapdığım sadeydi. Resimli daha güzel.Sevgilerle...
ellerinize sağlık ben kara denizliyim bilirim hamsinin her türlüsünü sizde güzel yapmışsınız bende beklerim bloğuma sevgiler
Yorum Gönder