21 Ağustos 2011
DOLMALIK
Şimdi dolmalıkta ne diyebilirsiniz.. İzmit'te yaşayanlar bilirler sahurun vazgeçilmezleri arasındadır dolmalık. Sadece Ramazan da çıkar. Tüm fırınlarda bulabilirsiniz. Elips şeklinde pidenin kenarı gibi büyük simit.
Annem sahurda mutlaka yapardı. Hatta içlerini çıkartıp tek tek kızartırdı hepsini ben yerdim. İstanbul'a geldiğimde ilk ramazan da hemen en yakın fırına gidip dolmalık istiyorum dediğimde fırıncı bana acayip bakmıştı. Ne dolmalığı abla biber yok bizde demişti :))
Yapılışı:
1 adet dolmalık
100 gr beyaz peynir
yarım demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
1) Peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
2) Dolmalıkları dört parmak boyunda kesin.
3) Su dolu bir kabın içine daldırıp çıkarın ve hafif fazla suyunu sıkın.
4) Tek taraflarını bıçakla açıp iç malzemeden doldurun.
5) Sıkıca bastırın.
6) Bir kabın içine yumurta ve sütü koyup çırpın.
7) Dolmalıkları bu karışıma daldırıp çıkarın ve sıkın.
8) Tavaya bir kaşık yağ koyun önlü arkalı kızartın.
9) Her seferinde tavaya çok az yağ koyup kızartın ki ağır olmasın..
AFİYET OLSUN...
Betül Köroğlu
♥ Pişiren-Hazırlayan Betül KAVAL
♥ Pişiren-Hazırlayan Betül KAVAL
Etiketler:
BÖREKLER,
HAMUR İŞLERİ,
İFTAR MENÜSÜ ÖNERİSİ,
SAHUR ÖNERİSİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
ellerinize sağlık hiç yemedim ama duymuşdum çok lezzetli olduğunu sevgiler
fırıncıya baya bi güldüm:) ilk defa duydum eline sağlık
sevgiler
Bende hiç durmadım Betülcüm ellerine sğalık İzmit şunun şurası birine ısmarlıyım şu dolmalıktan:)
Ne duydum ne yedim. ama gidince araştıracağım. Ellerinize sağlık. Sevgiler
Yorum Gönder