29 Ağustos 2011
HAŞHAŞLI REVANİ
Bayram için size farklı bir tatlı önerisi :)
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su,
ÜSTÜ İÇİN;
Krem şanti
YAPILIŞI;
1. Kek için gerekli tüm malzemeyi sırası ile çırpın.
2. Çırpılan keki yağlanmış kare borcama veya kek kalıbına dökülerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
3. Kek pişerken, şerbet malzemelerini bir tencereye koyarak 10 dakika kadar kaynatın. Ve soğumaya bırakın.
4. Krem şantiyi bir çay bardağı su veya süt ile çırpıp buzdolabına kaldırın.
5 .Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın ve çok az soğuttuktan sonra iyice soğumuş olan şerbeti üstüne dökün.
6. Bir saat kadar bu şekilde beklettiğiniz revaninin üstüne krem şantiyi yayın, kare kare dilimledikten üzerine fıstık serpin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
akşama yapmayı düşünüyorum, geçen sefer sade hazırlamıştım bu kez krem şantili olacak inşallah.
nefis bir tatlı olmuş Betül ellerine sağlık
iyi bayramlar dilerim
Ellerine sağlık Betülcüm benimki de yayınlanmayı bekliyor iyi bayramlar
Çok leziz olmuş, ellerine sağlık. iyi bayramlar :))
hayırlı bayramlar..
Yorum Gönder