Malzemeler:
350 Gr tereyağ
350 Gr Pudraşekeri
6 adet yumurta
1 limon suyu ( ben portakal suyu ekledim )
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kakao
3 çorba kaşığı kayısı reçeli ( ben nutella kullandım yapıştırmak için )
ÜZERİ İÇİN:
160 Gr Bitter Çikolata
YAPILIŞI:
1) Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıp pudraşekeri ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon ( portakal) suyunu ekleyin. Unu kabartma tozu, vanilya ile harmanlayıp karışıma azar azar ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp kek hamurunu hazırlayın.
2) Aynı boyda dikdörtgen 2 kek kalıbının içini aynı büyüklükte yağlı kağıt yerleştirin. Fırını 190 dereceye ayarlayın.
3) hazırladığınız kek hamurunu 2'ye bölün. yarısına kakao ekleyip karıştırın. Biri beyaz diğeri kahverengi iki adet hamur elde edin.
4) hamurları kalıplara boşaltıp mümkünse ikisini de aynı anda fırına verin ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına verip 30 dakika pişirin. kekleri soğuyunca kalıptan çıkarın. Düz bir zeminde boylamasına ortadan ikiye kesin.
5) Sade ve kakaolu birer kek dilimini yan yana getirip üzerine bol miktarda kayısı reçeli sürün. ( ben nutella kullandım yapıştırmak için ) Kalan 2 kek dilimini de değişimli olarak yani sadenin üzene kakaolu, kkaolunun üzerine sadesi gelecek şekilde yerleştirin. üzerine ve yanlarına kayısı reçeli sürün.
6) Bitter çikolatayı benmari usulü eritip kekin üzerine dökün. istenilen malzeme ile süsleyip dilimleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN
8 yorum:
sihirli mutfagimda sihirli birseyler oluyor galiba.tarif icin bekleyecegiz demekki,ama goruntu sahane.bayildim.simdiden ellerine saglik.sevgiler.
mımmm enfes görünüyor.ellerinize sağlık.
Betul super gorunuyor canim elllerine saglik ...
görüntü harika ellerine sağlık sevgiler
Cok güzel görünüyor ellerinize saglik afiyetler olsun .Hayirli aksamlar canim.
harika olmus bayildim bu fikre
Aman Allah'ım, o ne güzel bir kek öyle. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
Süperrr
Görüntü de acayip şık
Ellerine sağlık
Yorum Gönder