19 Ocak 2012
ELMALI TURTA
Gecenin 01:00 inde aklıma düşen ve evi tarçın kokularına boğduğum elmalı turtam. Şu an iş yerinde kahveme eşlik etmekte. Şiddetle tavsiye ediyorum :)
MALZEMELER:
100 Gr margarin ( eritilmiş )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
yarım paket k tozu ( 5 gr lık ise 1 paket )
İç Harç:
4 ortaboy Elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil ( obsiyonel )
1 çay bardağı ceviz içi ( ince dövülmüş)
yapılışı:
1) İlk önce elmaları rendeleyin şeker ile birlikte pişirin.
2) Ceviz içi ve tarçını ilave edip yarım dk daha kavurup altını kapatın.
3) Margarini eritilip sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri ile karıştırın .
4) Un, k tozu ve vanilya eklenip kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.
5) Hamurdan çok az bir miktar ayırıp buzluğa kaldırın.
6) Geri kalan kısmı tart kalıbının tabanı ve anlarına eşit şekilde yayın.
7) Soğumuş olan iç malzemeyi üzerine yayın. Dolaptaki hamuru harcın üzerine rendeleyin.
8) 175 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
8) Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
inan cok leziz gorunuyor.ellerine saglik.sevgiler.
ellerine sağlık canım süper görünüyor..
kışın bizim evde nerdeyse üç günde bir pişiyor ,pişiririm anneme gider ,komşuya gide bize gider :) seven herkese götürürüm eline sağlık :)
nasıl severim anlatamam.ellerine sağlık canım harika olmuş.sevgiler.
ama ama amaaaaa bu çok güzel görünüyor. bu arada fotoğraflara da bayıldım. ellerine sağlık
çok güzel görünüyor kahve ilede çok yakışır.ellerine sağlık.
sevgiler.
bu ara benimde canımçok çekiyor haftasonuna yaparım herhalde!afiyet olsun sana canım :)
Nefiisss olur.
Gerçekten de nefis görünüyor :))
Ben elmasına kuru üzümde katıyorum. Çokkk yakışıyor
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları
Yorum Gönder