Gerçeğini de çok çok severim ama bir kere zehirlendikten sonra korkarak yer olmuştum. ta ki patateslisini keşfedene kadar. Artık canım istediğinde hemen yapar oldum gönül rahatlığıyla da tüketiyorum.
MALZEMELER:
- 2 su b. ince bulgur
- 4 adet küçük boy patates( haşlanmış İyice ezilmiş )
- 2 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba k. domates salçası
- 2 çorba k. biber salçası
- 3 çorba kaşığı isot
- 1 tutam nane
- nar ekşisi
- zeytinyağı
- tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
1) Patatesleri haşlayın. Patates ezici ile iyice ezin. ( ben önce rendeleyip sonra eziyorum )
2) Bulguru bir kaba alın.Üzerine sıcak su ilave edip kabın kapağını kapatın bulguru dinlendirin.
3) Soğanı yemeklik doğrayın.Tavada sarmısakla beraber soteleyin.
4) Haşlanmış olan bulguru karıştırma kabına alın. İçine isot, patates ve salçaları, sotelediğiniz soğanı,tuz ve pulbiber ilave edip 10 dakika boyunca yoğurun.
5) Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağını ilave edin bir müddet daha yoğurun. Servis tabağına yeşillikleri yerleştirin. elinizle şekil verin.
AFİYET OLSUN
9 yorum:
Bunu ama bunu mutlaka deneyeceğim
Hala denemedim bu lezzeti
Elleine sağlık
Sevgiler
ben de korkarim vede etlisini hic tuketmiyorum.patatesli duymamistim ama denenesi birtarif.ellerine saglik.sevgiler.
Harika görünüyor, acil denemem lazım. Ellerine sağlık, sevgilerimle...
(Yemek Sevdam)
Zehirlenmek mi?
Allah korusun canım,ilk defa duyuyorum ama,olabiliyor gıda zehirlenmeleri.
Patateslisi de pek bi cazip geldi bana:)
Ellerine sağlık..
Sevgilerimle..
daha önce denemiştim bu tarifi gerçekten çok lezzetli oluyor sevgiler
Adı yalancı olsada görüntüsü aksini söylüyor efendim elinize sağlık harika :)
asla hayır diyemeyeceğim gece yarısı dahi olsa yiyebileceğim bir lezzet,ellerine sağlık canım,süper...
Sanırım zehirlensem de vazgeçmem:))
Ama hamileyken yalancı çiğ köfte kurtarıcım olmuştu:))
Ellerine sağlık canım
Gerçeğinden ayrıt edilemiyor
sevgiler
Ellerinize saglik harika nefis duruyor gercekten
Yorum Gönder