İç Malzemesi çok bilindik ama yiyenlerin kıymalı zannettiği nefis bir börek mutlaka denemenizi öneririm.
MALZEMELER:
1 Kilo Yufka ( 5 Adet )
6 Adet Soğan
2 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz
1 Çay kaşığı Karabiber
40 Gr Tereyağ
1 tatlı kaşığıTuz
SIVI KARIŞIM:
2 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Süt
1,5 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1) Soğanları soyup doğrayın. 3o Gr Tereyağını tencerede kızdırıp soğanı soteleyin. Rengi biraz koyulaşınca cevizi ekleyip devamlı karıştırarak 2-3 dk pişirin. Tuz ve Karabiberini ekleyip Ilınması için ocaktan alın.
2) Süt, Yumurtalar, Sıvıyağ, Tuz'u çukur bir kapta karıştırın.
3) Fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye kenarları taşacak şekilde yayın. Üzerine sütlü karışımdan gezdirin. İkinci yufkayı büzerek yayın ve sütlü karışımdan serpin. Yarım yufkayı da serip sütlü karışımdan serpin. İç malzemenin tamamını her yerine eşit şekilde yayın.
4) Kalan yufkalara da aynı işlemleri uygulayın. Dışa sarkan yufkaları içe doğru katlayın. Kalan tereyağını eritip her tarafını eşit şekilde yağlayın.
5) Dilimleyip 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
5 yorum:
İsmide, görüntüsüde harika. Cevizlede muhteşem olmuştur eminim. Ellerine sağlık :)
Benim hiç bilmediğim bir iç
Ama enfes olduğuna eminim
Ellerinize sağlık
Sevgiler
ellerine sağlık canım nefis görünüyor;)
Eline sağlık Betül'cüm..Sevgiler..
Nefis bir görüntü ellerinize sağlık sevgilerimle;))
Yorum Gönder