Çocukların bayılacağı harika bir kurabiye. Biraz teferruatlı ama tadını çok seveceksiniz. Nette bir çok tarif bulabilirsiniz Ama benim en hoşuma giden Cenk'in tarifi. ölçüler de birebir uyduğunuz taktirde hiç bir şaşma olmuyor.
Ölçüler: Tarifte
kullanılan su bardağı, çorba kaşığı ve çay kaşığı birimleri Amerikan cup,
tablespoon ve teaspoon birimlerine denktir.
MALZEMELER:
§ 2 su bardağı (280 gram) un
§ 3/4 çay kaşığı karbonat
§ 1 çay kaşığı tuz
§ 225 gr tereyağı, oda sıcaklığında
§ 1 su bardağı (200 gram) şeker
§ 1/2 su bardağı (100 gram) kahverengi şeker
§ 2 adet yumurta
§ 1 paket vanilya
§ 280 gr bittersweet çikolata, irili ufaklı parçalar
halinde kıyılmış ( ben Ülker %70 kakao kullandım)
§ 1 kase bonibon
YAPILIŞI:
1.
Fırınınızı önceden 180°C’de ısıtın. İki
tane fırın tepsisine parşömen kağıdı serip bir kenara ayırın.
2.
Orta boy bir kapta unu, tuzu ve karbonatı
karıştırıp bir kenara ayırın.
3.
Oda sıcaklığına gelmiş yumuşak tereyağını
mikserle 1 dakika kadar çırpın. Ardından şekerleri ekleyip 1-2 dakika daha
çırpmaya devam edin. Daha sonra teker teker yumurtaları ekleyip tamamen
karışana kadar iyice çırpın.
4.
Vanilya ekleyin ve çırpmaya devam edin.
5.
Mikser hızını en düşük ayarına getirip
unlu karışımı 3 kerede ekleyerek karıştırmaya devam edin.
6.
Tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla
kıyılmış çikolatayı (bonibonları en sona saklıyoruz) hamura eşit şekilde
dağılacak şekilde karıştırın.
7.
Kurabiye hamurunu 30 dakika boyunca
buzdolabında dinlendirin.
8.
Soğumuş olan hamurdan ufak ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, 5′er santim aralıklarla tepsilere
dizin ve tepesine azıcık bastırıp düzleyin. ( tepsiye en fazla başına 5-6 adet
kurabiye dizin).
9.
10-11 dakika pişirip tepsileri fırından
çıkarın. Çıkarır çıkarmaz bonibonları hafifçe bastırarak kurabiyelerin üzerine
dizin ve soğumaya bırakın.
1 yorum:
Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Yorum Gönder