Portakalın zamanı geçti geçiyor. son son değişik lezzetler denemenin tam zamanı.
MALZEMELER:
4 Adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi
2 adet elma ( rendelenmiş)
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2,5 - 3 bardak un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1 fiske tuz
Üzeri için:
file fındık
YAPILIŞI:
- Öncelikle tüm kuru malzemeleri birbirine katın ve eleyin.
- Portakalın suyunu sıkın. kabukları rendeleyin. Elmaları rendeleyin.
- Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın
- Sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyin. çırpın.
- Tum kuru malzemeleri ekleyin. en son elma ve portakal kabuğunu ekleyin. karıştırın.
- 18 cm bir kelepçeli kalıba dökün. üzerine file fındık serpin.
- 180 derecede batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Servis öncesi üzerine tekrar portakal kabuğu ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder