Şimdi tam zamanı Kabak tatlısı yapmak için. Alışılmışın dışına çıkmak isterseniz bu tarif tam isabet.
Kabak tatlısının şekerini az tuttum. krema ve bisküvi yeterince şekerli diye. Ama siz isterseniz artırabilirsiniz.
MALZEMELER:
Kabak Tatlısı için:
1 Kilo tatlı kabağı
1,5 su bardağı toz şeker
3 adet karanfil
1 su bardağı su
Krema İçin:
1 paket Vanilyalı Cremole
1 paket krem şanti ( Paketin içindeki iki paket de kullanılacak)
3,5 - 4 bardak süt
Üzeri için:
İri kıyılmış ceviz
36 adet sade pötibör bisküvi
YAPILIŞI:
- Kabakları geniş bir tencereye alın. üzerine şeker, su ve karanfil tanelerini atın. kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Kabaklar piştiğinde içinde karanfil tanelerini alın. Kabak tatlısını patates ezici ile ezip püre haline getirin. Ve bir kenarda soğumaya bırakın.
- Diğer tarafta cremole ve kremşanti tozlarını birbirine karıştırın. Sütü ilave edip mikserle iyice çırpın.
- Bisküvileri sütle ıslatıp kare bir borcama dizin. Üzerine kabak püresinden yayın. Kabağın üzerine krema serin. bu şekilde üç kat bisküvi olacak şekilde dizin. En üste krema yayıp bolca ceviz serpin.
- 2-3 saat dolapta dinlendirin.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder