Bu nasıl bir zihniyettir hala anlam veremiyorum.. Birkaç kişinin yaptıkları neden bütüm insanların üzerine kalıyor. Neden herkes aynıymış gibi davranılıyor. Bloğumu taşımak istemiyorum açıkçası nasıl taşınacağınıda bilmiyorum. Lütfen işlerini doğru düzgün yapan insanlar ile düzgün yapmayanlar ayrılsın.. Bu adrese girip imza verelim arkadaşlar duyarlı olalım elimizdekilerin bu kadar çabuk yitip bitmesine seyirci kalmayalım..
www.blogspotacilsin.vorldpress.com
http://www.bloghareketgunu.com/imza/bloguma-d okunma/index.php İMZA VERİN LÜTFEN
www.bloghareketgunu.com
Kaynak: www.bloghareketgunu.com
27 Ekim 2008
23 Ekim 2008
KARNABAHAR KIZARTMASI
MALZEMELER:
1 küçük karnabahar
1 çay bardağı süt
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
yarım şişe soda
3-4 kaşık un
bolca galeta unu
tuz karabiber, pul biber
Karnabaharlar çiçek çiçek ayrılıp 1 çay bardağı süt, tuz ve su ilavesi ile hafif diri şekilde haşlanır. Suyu süzülüp soğumaya birakılır. Diğer tarafta süt, un, baharatlar, soda, yumurta ve 1 kaşık galeta unu iyice çırpılıp boza kıvamına getirilir. Un miktarı yavaş yavaş eklenerek yapılırsa daha olur. Gerektiğinde azaltılıp yada artırılabilir. karnıbaharlar bu karışımın içine atılıp her tarafının soslanması sağlanır. Tek tek çıkartılıp galeta ununa bulanarak bol yağda kızartılır.
Not: Önceden galeta ununun hepsini sos malzemelerinin içine katıyordum ama bu şekilde daha çıtır oluyor.
NOT: Yanında Sarmısaklı Yoğurt ile servis edilmesi tavsiye olunur..
AFİYET OLSUN..
....

Sevgili Aslı
Sevgili Pınar
Sevgili Esin
Sevgili Ayça
Sevgili Gönül
Sevgili Saniye
Sevgili Neslihan
Sevgili Banu
Sevgili Nurten
.....
Etiketler:
KIZARTMALAR,
KUTLAMALAR
10 Ekim 2008
MIRLAN BALIĞI KIZARTMASI
Hal böyleyken herzaman balık aldığımız balıkçı eşime mırlan balığının çok yararlı ve yemesi çocuklar için çok kolay olduğundan bahsetmiş. Dururmuyum tabi hemen balık alındı kızartıldı ( her nekadar haşlayıp verilmesini söylese de uzmanlar bizimkine mümkün olmadı o şekilde yedirmek. Birde bu şekli deneyelim dedik) masa kuruldu. Genelde biz ne kadar zararlı şey yersek onu çok iştahlı bir şekilde isteyen oğlum yararlı şeylerin suratına bile bakmıyor. Bu da aynı oldu ağzına minicik bir parça bile koymayı başaramadım :((
Bu girişimde başarısızlıkla sonuçlandı. Ama ben ilk defa tattığım bu balığı çok sevdim.
MALZEMELER:
1 Kilo mırlan
un
sıvıyağ, tuz
Balıkçıda temizlettiğimiz balıkları yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım. Unun içine tuz ilave edip karıştıralım. Balıkların her iki tarafınıda unlayıp kızgın yağda kızartalım.
AFİYET OLSUN
8 Ekim 2008
ÇITIR TAVUK VE MANTAR SALATASI
MALZEMELER:
6 adet kemiksiz tavuk kalça
1 çay bardağı süt kreması
galeta unu
karabiber,pulbiber,kekik.tuz
kızartmak için sıvıyağ
galeta unu
Tavuklar uzunlamasına dilimlendikten sonra krema ve baharatlar katılıp iyice karıştırılır. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Daha sonra tek tek galeta ununa bulanıp kızartılır.
1 paket mantar
2 adet yeşil biber
2 adet havuç
1 kase bezelye (konserve)
1 kase mısır (konserve)
4 dal taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 adet Limon ve zeytinyağı
Mantarlar şapkaları çıkartılmadan temizlenerek haşlanır. Doğranır. Havuçlar küp küp doğranır. sivri biberler ortadan ikiye kesilip çekirdekli kısımları çıkartılıp, taze soğanlar temizlenip doğranır. dereotu ve maydanoz kıyılır. Derin bir kapta hepsi karıştırılır. Tuz, limon suyu ve zeytinyağı katılır. Servis edilir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
KIZARTMALAR,
SALATALAR,
TAVUK YEMEKLERİ
29 Eylül 2008
İYİ BAYRAMLAR...VEEEE İRMİK HELVASI
MALZEMELER:
4 su bardağı irmik
250 gram tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket dolmalık fıstık
ŞERBET:
4 su bardağı şeker
5,5 su bardağı su
Tereyağ eritilip fıstıklar ve irmik aynı anda ilave edilerek kısık ateşte altın sarısı olana kadar kavrulur. Su kaynatılıp şeker içinde eritilir. kavrulan irmik bir tarafa alınıp şerbet ilave edilir. karıştırılıp üzeri kapatılarak tekrar ocağın üzerine konularak pilav gibi demlenir. Demlendikten sonra alt üst edilip 10 dakika daha demlenir. İstenilen şekilde servis edilir.
AFİYET OLSUN...
18 Eylül 2008
MAKARNA SALATASI
Şimdi buda nedir diyenlerinizin seslerini duyabiliyorum. Bu kadar basit bir tarifte konurmu diyorsunuzdur. :))
Hem bloğumda bulunmasını istediğim için çünkü; Bazen böyle kolay tarifleri bile soran arkadaşlarım oluyor. Zamandan kazanmak için blog adresi verip ordan bak diyesim geliyor sonra blogta o tarifin olmadığı aklıma geliyor. İş başa düşüyor yazmak zorunda kalıyorum.
Hemde iş çıkışı arkadaşa iftara gelmişken hazır Kağan da yokken rahat rahat bloğu güncelleyeyim dedim. Makinemde ki tek kalan yemek fotoğrafıda bu olduğundan nasılsa birgün yayınlanacak deyip işe koyuldum.
Ayrıca hep profesyonel düşünmemek lazım dimi arkadaşlar. Aramızda acemilerde vardır :))
MALZEMELER:
1 paket makarna ( yüksük, düdük, kelebek) en uygunları ( fotoğraftaki hayvan şekilli)
1 kavanoz garnitür ( 750 gr)
1 kutu mısır
7-8 adet kornişon turşu
1 kavanoz mayonez
1,5 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
sarımsaklar rendelenip yoğurt ve mayones ile karıştırılır. Makarna hafif diri ( aldente) haşlanıp suyu süzülür. çok az sıvı yağ gezdirilip ( yapışmaması için beklerken) ılınması için bekletilir.
Soğuyunca garnitür,mısır ve turşu ilave edilerek yoğurtla birlikte iyice harman yapılır. Sonra afiyetle yenir.
Afiyet olsun.
NOT: Dilerseniz dereotu da konabilir.
9 Eylül 2008
PATATESLİ BÖREK
Uzun zamandır görüşemiyoruz. iş yerinden bloglara girişler engellendi malesef, evdende şu aralar hiç vakit bulamıyorum girmek için. O yüzden aksıyor postlar kusura bakmayın. Gönlüm sizinle..
Öncelikle tüm islam aleminin Ramazan-ı Şerifi hayırlı olsun inşallah. Çok severim ramazanı. Hep bir arada yenen iftar sofralarını. Ne bereketlidir...
Bu börek Kağanın doğumgününden. İftarda da yapılabilir. Çokta bereketli oluyor. Buzlukta da saklanabilir.
MALZEMELER:
1 kilo yufka ( 5 yaprak)
1 kilo patates
1 adet kurusoğan
1 kaşık salça
1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
karabiber
1 su bardağı su + yarım su bardağı sıvıyağ karışımı
yarım çay bardağı su
üzerine:
2 adet yumurta
yeteri kadar galeta unu
Öncelikle patatesler haşlanır. ezilir. soğan ince ince kıyılıp sotelenir. salça ve kırmızı biber eklenir. patatesler eklenir iyice karıştırılır. yarım çay bardağı su eklenip iyice patatesler karıştırıp püre haline getirilir. karabiber katılıp altı kapatılır.
Bir büyük yufka masaya serilerek her tarafı su ve yağ karışımı ile ıslatılır. 8 parçaya bölünerek patatesli iç yerleştirilip büyük sigara böreği şeklinde sarılır. Tüm yufkalara bu işlem uygulanır.
2 Yumurta çırpılır. hazırlanan börekler ilk önce yumurtaya batırılıp daha sonra galeta ununa bulanıp tepsiye yerleştirilir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)