22 Aralık 2008
ZEYTİNYAĞLI PIRASA VE BARBUN BALIĞI
Güzel dilekleriniz çok teşekkür ederim. Hala hastalıktan kurtulmuş değiliz. Nasıl bir mikrop ki düzelemedik. Kağan hala dedin derin öksürüyor. Yarın tekrardan doktor kontrolü var bakalım sanki bir antibiyotik daha kullanıcaz gibime geliyor. Bir kar yağsa havadaki mikroplarlar giderdi en azından.
Bu aralar mutfakla da uğraşamıyorum pek fazla. Öylesine geçiştiriyorum. Bir kurtulsak güzel bir tatlı ile ödül vermek istiyorum hepimize ama bakalım..Böyle durumlarda arşivdeki tarifler çok işe yarıyor.
MALZEMELER:
1 Kilo Pırasa
3 ortaboy havuç
1 çay bardağı pirinç
yarımşar tatlı kaşığı acı ve tatlı karışık toz kırmızı biber
yarım kaşık salça
zeytinyağı, tuz
1 adet limon suyu
Havuçların kabukları soyulup çok kalın olmamak kaydı ile verev şeklinde doğranarak yağda kavrulur. Bu esnada Pırasalar ayıklanıp 3-4 cm kalınlığında doğranır kavrulan havuçlara ilave edilir. pırasalar hafif söndüğü zaman salça ve kırmızı biberler ilave edilip salça kokusu çıkana kadar kavrulur pirinçleri ve tuzu ve limon suyu eklenip pırasalar ile aynı hizada sıcaksu eklenip pirinçler uzayana kadar kısık ateşte pişirilir.
Barbunya balığınıda ilk kez denedim geçenlerde Kadıköyde balıkçılar çarşısından geçerken eşimle balık yemeğe kara vermiştik. Baktık herkez barbunya alıyor balıkçıda çok meth edince hadi alalım dedik. Özellikle alıp neden yediklerini de anlamadım. Bana göre diğer balıklardan pek bir farkı yok. Neyse belki seven ve yapmak isteyen olur :)
MALZEMELER:
1 kilo barbun balığı
1 kase mısır unu
tuz
kızartmak için sıvıyağ
balıklar temizlendikten sonra üzerine tuz dökülüp harmanlandıktan sonra süzgeçte bekletilir. bu arada mısır ununa tuz eklenir. balıklar una bulanıp kızgın yağda kızartılır.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
ellerine sağlık canım.pırasa ve balık çok leziz görünüyor.tekrar çok geçmiş olsun.sevgilerimle...
Canım üzülme inşallah yakında geçer.kurtulursunuz hastalıktan
tekrar çok geçmiş olsun.
pırasada balıkta harika görünüyorlar.karagözü bende yedim.haklısın çokda farklı bir lezzetti yok.ama yinede ben denizden babası çıksa yiyenlerdenim.
görünce yine canım çekti.
ellerine sağlık
öpüyorum.
Ellerinize sağlık. Pırasayla pek aram yok ama seninkinin görüntüsü beni acayip cezbetti. Her an yapabilirim:)
www.mutfakbocugu.com
BArbunyayı bende hiç yemedim.Annem sürekli methetder ama hep çinekop alır:)Eşim zaten hamsici :)
betülcüm çok geçmiş olsun canım...bende bayramda bronşit olmuştum hala doğru düzgün iyileşemedim...bu arada zencefil tozunu bal ile karışrırıp arada 1 çay kaşığı yutmak öksürüğe çok çok iyi geliyor tavsiye ederim...
pırasada balıkta çok güzel olmuş eline yüreğine sağlık...barbunya balığını kızartırken tavsiyem 1 tatlı kaşığı kızartma yağının içine tereyağı ekle....çok lezzetli oluyor. seni ve oğluşunu öptüm sevgiler....yeşim...
öncelikle geçmiş olsun canım.ellerine sağlık zeytinyağlı pırasa nefis görünüyor pek severim kendisini..
Canım ellerine sağlık.. Ufaklık toparlar umarım bir an önce.. Haberlerini bekliyorum..
Çok geçmiş olsun canım..İnan beni tam 2 ay süründürdü..Çok dikkat et kendine..
Barbunu çok severiz en az haftada 2 kez tüketiriz canım..Küçükleri özellikle tam tavalık ve çok lezzetli oluyor..))Ellerine sağlık canım..
Sevgilerle..
Yorum Gönder