Her zaman normal yemeğini yapmaktan sıkılıp bu sefer değişik olsun dedim. Açıkçası bu şekli daha çok seviliyor evimizde.
MALZEMELER:
1 adet ortaboy Karnıbahar
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 kaşık biber salçası
3-4 dal maydanoz
Tuz karabiber
Üzerine:
Beşamel sos ve
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Karnıbaharlar tuzlu suda haşlanır. Diğer tarafta Soğan ve kıyma kavrulup salça ve 1 bardak sıcak su ilavesi ile pişirilir. İndirmeye yakın baharatları ve maydanoz eklenir. Haşlanan karnıbaharlar tepsinin altına dizilir. Çok Büyük çiçekleri kesebilirisiniz. üzerine kavrulan kıyma serilir. Beşamel sos pişirilip kıymanın üzerine yayılarak kaşar peyniri rendesi serpilip 200 derecede ızgara ayarında üzeri kızartılır.
Afiyet olsun.
NOT: Ben bu sefer kaşar peynirinin birazını beşamel sosa ekledim. Çok lezzetli oldu.
10 yorum:
Canım bu nasıl güzel bir görüntüdür yaa böğrek gibi nefiss görünüyor.ben beşamel soslu yemekleri çok seviyorum.karnıbaharı graten hep aklımdan geçer ama hiç yapmadım bunu gördükten sonra içim gitti.
ellerine sağlık canım
öpüyorum.
canım bende geçen gün ilk defa yaptım eşim çok sevdi o kadarki artık hep böyle pişir dedi:) ellerine sağlık seninkide süper gözüküyorr:)
Anacugum geleli asciligin artti hergun birsey ekleniyor bloga :)
ELLERİNE SAĞLIK CANIM SUNUMU ÇOK GÜZEL OLMUŞ KİMBİLİR TADI NASILDIR:)
Betülcüğüm eline sağlık.sevgilerimle...
benim de mutfağım vazgeçilmez sebzesidir karnabahar.graten şeklinde de çok severim.seninki de harika görünüyor ellerine sağlık
Beşamel soslu yemekler harika oluyor.Ben bu karnabaharı hiç denemedim.Bende denim.
Ellerine sağlık betülcüm.
BAYILIRIM KARNIBAHARA AMA EIM HAYATTA YEMEZ, BANADA BIRAZ YOLLASANA CANIKOM, CANIM CEKTI...
Çok nefis görünüyor ve ben çok severim grateni..Ellerine sağlık Betül'cüğüm..
Sevgilerimi gönderiyorum canım..
Betül'cüm ellerine sağlık, leziz görünüyor :) Benim hiç denemediğim bir tarif, not alıyorum yapmak üzere..
Yorum Gönder