2 Aralık 2009
PIRASALI KİŞ
Dergide yayınlanan başka bir tarif. Bu aralar o kadar çok pişiriyorum ki bunu artık gözüm kapalı olarak yapıyorum. Yiyen herkes tarafından da çok beğeniliyor.
ÜST MALZEME
500 gr pırasa
2 yemek kaşıgı sıvı yağ
1 çay kaşıgı tuz
1 çay kasıgı karabiber
1,5 çay kasıgı pul biber
HAMURU İÇİN:
3-3,5 su bardağı un
kabartma tozu
1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yogurt
1 çay kasıgı tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 yumurta
yarım çay bardağı süt
1,5 su bardağı kaşar rendesi
Yarım tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Pırasayı ince halkalar halinde dograyıp sıvı yağ ile 10-12 dk kavuralım. Ocaktan alıp,tuzunu karabiberini pul biberini ekleyip sogutalım.
Un ve kabartma tozunu karıstırıp uzerine eritilmis ve sogutulmus tereyağ, yogurt ve tuzu ekleyip yoguralım.
Bu hamurun 2/3'ü ile 26 cmlik tart kalıbının tabanına yayalım. kalan hamuru da kalıbın yanlarına yayalım. Üzerine pırasalı karısımı yayalım. Yumurtaları süt ile çırıp üstüne dökelim. Önceden ıstılmıs fırında 170 derecede 20-25 dk pişirelim. Fırından çıkartmaya 5 dk kala uzerine kasar peynirini yayıp tekrar fırına verelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Merhabalar, pırasalı kiş daha önce hiç tatmadım, genellikle mantarlı ve ıspanaklı yapıyorum,ama çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, en kısa zamanda deneyeceğim.
Sevgiler..
Canim gecmis bayramin mubarek olsun daha nice huzurdolu bayramlar .Ayrica ellerine saglik nefis görünüyor tarifini aldin sevgiler
Hmm ellerine saglik cok lezzetli gorunuyor...
ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
Ellerine saglik Betul'cugum,
Ne kadar guzel bir tarif.
Sevgilerimi gonderiyorum, guzel bir hafta diliyorum.
Sevilmeyecek gibi değil canım..Öyle de nefis görünüyor ki..Ellerine sağlık..Tekrardan tebrikler!!
Sevgilerle..
Süper sağlıklı lezzetlı ellerınıze sağlık
Benimde bir türlü denemediğim bir lezzet.. Görüntüsü süpermiş,ellerine sağlık..
Söylediğin güzel sözler içinde teşekkür ediyorum.. İkinci çocukta insan daha çok tecrübe yaşıyor,senin gibi marifetli annesi olduğu için oğluşun çok şanslı...
öpüyorum..
Ellerine sağlık Betül'cüm, ıspanaklısını denedim ama pırasalı hiç yapmadım.. Eminim yakışmıştır kişe.. Afiyetler olsun..
Tarifin için çok teşekkür ederim arkadaşım...bir haftadır pırasa dolapta içimden pişirmek gelmiyordu:)))şimdi hemen mutfağa gidiyorum..
Yorum Gönder