29 Haziran 2010
BURMA BAKLAVA
Evde yapılan baklavaya nedense dayanamıyorum ben. Önceleri hamuru açmak bayağı zamanımı aldığından pek yanaşmazdım. Ama hazır baklava yufkasını akıl edenden Allah razı olsun. Ne büyük kolaylıkmış o öyle. 1 saatte 1 koca tepsi baklava yapabiliyosun.
Bizde en çok bu şekli seviliyo. Burma , burmalı, gerdan bir çok adı vardır. Adı n'olursa olsun Çıtır ama şerbetini güzel çekmiş olan burmalı ya kimse hayır demez dimi ? :)
MALZEMELER:
1 paket hazır baklava yufkası
250 gr tereyağ
içine:
ceviz, fındık, fıstık hangisini arzu ederseniz
şerbet:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
2 damla limon suyu
Tereyağ eritilir. 1 adet yufka düz bir zemine serilip yağ fırça yardımı ile her tarafına sürülür. üzerine 1 kat yufka kapatılır ve yağlanır. Bolca hangi iç malzemesinden koymak istersek serpilip oklavaya dolanır. Yufka oklavanın her iki tarafından içe doğru büzülür. Oklavadan sıyrılır. TepsiYe kol böreği yapar gibi dolanır. En son tepsi dolduğunda yaklaşık 4 parmak uzunluğunda kesilir her bir burma. Kalan tereyağ üzerine eşit şeklilde gezdirilip 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Şerbet Hazırlanıp kenarda biraz ılıtılır. Fırından sıcak çıkan tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. yaklaşık 5 saat kadar bekletilir iyice çekip kendine gelmesi için.
Yada benim gibi beklemeden sıcak sıcak yenir :))
AFİYET OLSUN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
betülcüm bencede basit ve lezzetli oluyor ellerine sağlık afiyet bal olsun..
!!!
off offf betülcüm..
yapan ellere sağlık olsun.
süpper.
afiyetle canım.
Betül'cüğüm ellerine sağlık.Çok pratık olmus heralde ben de beklemezdım sıcak sıcak yerdım:)sevgiler
ELLERİNE SAĞLIK BETÜLCÜM BENDE SIRASIYLA YAYINLICAM BAKLAVA YUFKASINDAN YAPTIKLARIMI NE BULUNMAZ NİMET HAKKETTEN:)
tebrik ediyorum evde baklava yapmak çok keyifli olsa gerek.hakkaten hazır hamur nefis bir icat. ben de evden eksik etmiyorum. sevgiler.
Yorum Gönder