27 Haziran 2010
FIRINDA KARIŞIK KIZARTMA
Geçenlerde üyesi olduğum bir siteden Tofu ( soya peyniri ) geldi. Deneyimlerimi paylaşmamı istiyorlardı. Henüz bir tarif deneyebildim ama yeni denemelerim sürecek pek yakında :)
Biraz bu peynirden bahsedeyim..
Peyniri ilk etapta normal peynirler gibi zannettim. Görüntüsü yağsız beyaz peynire benziyor ama tadı yok. Yani ne tatlı ne de tuzlu. peynir soya fasulyesinden elde edilen sütün doğal mayalanması ile elde ediliyor.
Protein açısından çok zengin. B vitamini ve demir kaynağı. Kolestrolsuz. Her yaş grubundan insanın tüketimine uygun.
Her zaman yaptığım fırında kızartmanın üzerine bu sefer kaşar peyniri yerine topu ufaladım. Eşime ilk başta söylemedim ne olduğunu çünkü çok ön yargılı birisi. Kaşar peyniri zannetti ilk yerken :)) ama beğendi.. bende beğendim.
MALZEMELER:
1 Adat kabak
1 Adet patlıcan
2 Kırmızı biber
2 Çarliston biber
2 Adet patates
2 Adet domates
1 Baş sarımsak
2 Kaşık yağ
tuz karabiber pul biber
Tüm sebzeler soyulup uzunlamasına dört parmak uzunluğunda kesilir. Tuz ve baharatlar ile tatlandırılır.Kapaklı bir borcama konur. domates ve sarmısaklar rondoda kıyılır. sebzelerin üzerine yayılır. 2 kaşık yağ ilave edilip kapağı kapatılır. 180 derecede 30 dk pişirilir. kapak açılır. peynir ufalanıp hafif eriyene kadar tutulur.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Betül'cüğüm fırında olması süper olmuş ellerıne sağlık.tam benım ıstedıgım gıbı bır tarıf.sevgiler:)
çok güzel görünüyor ellerine sağlık çok ta severim zaten:)fırında denemedim ama tevsiyen için teşekkürler denenmeli diye not ettim sevgiler
hmm yabancı birkaç tarifte görmüştüm bu peyniri. tadını merak ediyordum..
ellerine sağlık canım
Soya peynirini bende daha önce yemedim.Kızartamnın üzerinde de pek güzel durmuş;)
afiyet olsun..
Sevgiler..
çok sağlıklı ve leziz ellerine sağlık
Yorum Gönder