19 Ekim 2010
2. Lezzetİstanbul 2010 Çeşit Türk Mutfağı Lezzet Festivali
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği TÜRES tarafından düzenlenen “2. Lezzetİstanbul 2010 Çeşit Türk Mutfağı Lezzet Festivali 09 Ekim Cumartesi günü gerçekşelti. Bir grup blogger olarak bizde oradaydık.
Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek festivalde, Türk Mutfağının birbirinden güzel 2010 çeşit lezzeti davetliler ile paylaşıldı.
İstanbul 2010 Avupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, TÜRES tarafından hayata geçirilen Festival, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Monad İletişim Hizmetleri ve Esenler Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleşti.
Helvayı sabuni
Bal, badem, nişasta ile yapılan bir osmanlı tatlısı. Bana göre bal oranı biraz azdı ama lezzetliydi.
Kakuleli Limonata
Tek kelime ile enfesti..
“Avrupa Kültür Başkentliği” unvanıyla taçlandırılan İstanbul’a özel olarak 2010 çeşit yemeğin hazırlandığı festivalde bizde bir çok lezzeti tatma çansı yakaladık. elbetteki hepsinin tadına bakmak mümkün değildi taktir edersinizki ama hepsi harika lezzetlerdi.
Türk mutfağının büyüklüğünü ve genişliğini anlatmak amacıyla yola çıkılan bu etkinlik sonunda midelerimiz tıka basa dolu yüzümüzde kocaman gülümseme ile ayrıldık oradan.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
hepsinin tadına bakmadın ama cağ kebabını da yemeden ayrılmadın oradan. keyifli bir gündü, yine yine olsun, yine gidelim
Bir ben yazamadım bu günü ama gerçekten lezzetli bir gündü Betülcüğüm. Sevgiler
valla betül çok aklım kaldı hee:(
Yorum Gönder