20 Kasım 2010
ISPANAKLI ÇANAK KÖFTE
Merhaba arkadaşlar. Koskoca 9 günlük tatil neredeyse bitti bitecek. Ve ben hiç bir şey anlamadım bu tatilden. Gerçi eğer ki tatile gitmiyorsanız zaten tatil olmuyor bana göre. İki kat yorulmuş olarak işe dönüyorum her seferinde. Perşembe akşamı istanbula döndük. Cuma günü kızkulesine gittik.İnanlımaz bir kalabalık vardı. tahmin edemedim tabi bayram bitmemişti ve sanki herkes oraya gitmek istemişti bizim gibi. Yinede keyifli dakikalardı. Bugünki rotamız Büyükada olacak inşallah.
Uzun zamandır blogda ana yemek tarifi yayınlamamışım. Esasında adı nedir bilmiyorum. Daha önce bir yerde rastladımmı onuda bilmiyorum. sadece hasanpaşa köftesinden esinlenip ortasına ıspanak çok yakışır diye düşünmüştüm ilk yaptığımda. Biraz oyalayıcı ama tadı ve görüntüsü muhteşem. Kesinlikle tavsiye ederim.
MALZEMELER:( 4 KİŞİLİK )
500 gr kıyma
1 ortaboy soğan
1 yumurta sarısı
1 dilim ekmek
bir kaç dal maydanoz
3 diş sarımsak
tuz, karabiber, pulbiber
iç harcı:
1 adet ordaboy soğan
2 diş sarımsak
250 gr ıspanak
tuz karabiber pul biber
3 kaşık sıvıyağ
üzerine:
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
sos :
2 kaşık domates salçası
1,5 bardak su
Çukur bir kabın içerisine kıymayı koyup üzerine soğan ve sarımsak rendelenir. yumurta sarısı, ıslatılmış ekmek, maydanoz, tuz ve baharatlarda eklenip iyice yoğrulur. Yarım saat dinlenmesi için kenarda bekletilir.
Bu sırada iç harcı için soğan ve sarımsak yemeklik doğranıp sıvıyağda sotelenir. İnce kıyılmış ıspanaklar eklenip sotelenmeye devam edilir. İndirmeye yakın tuzu ve baharatları eklenir.
Sos için salça ve su ayrı bir tencerede kaynatılır.
Dinlenmiş olan kıyma tekrar yoğrulup limon büyüklüğünde bezeler alınıp ortası çukur şeklinde açılıp borcama yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yarım saat pişirilir.
Fırından çıkartılıp ortalarına ıspanaklar yerleştirilir. Üzerlerine kaşar rendesi konur. Kaynamış olan sos köftelerin kenarından tepsiye ilave edilir. Tekrar fırına sürülüp kaşar peynirleri eriyene kadar pişirilir.
Servis esnasında tepside çok az sos kalacağından sadece köftenin altına ilk önce bir kaşık sos dökülüp üzerine köfte oturtulur.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Betül ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor,bu arada sitenin yeni görünümüne bayıldım çok güzel...
Harika bir köfteler olmuş afiyet olsun ellerinize sağlık
Oncelikle siteye girisi cok beyendim, keske benimd e yapa bilsem kendi siteme.
Betul cum o koftenin guzeliig ney oyle , muhtesem gorunuyor canim ellerine saglik
Sevgiler
Sefa
bende cok severek yapiyorum bu tarifi cok lezzetli oluyor... ellerine kollarina saglik canim.. hayirli geceler..
Görüntü nefis ve çok iştah açıcı valla :) ellerine sağlık
of şekerim valla olsada yesek dedim görür görmez.. sen kız kulesinde dolaşırken ben tepsinin yerini arasaydım keşke sizin evde hahahahaha
Ablası geçmiş bayramın kutlu olsun, sağolasın, yemekte harika, döktürmüşsün yine, ellerine sağlık, sevgiler.
Tatilde ben evde olmayı ama evdeyken gezmeyi seviyorum sabah çıkıp istediğim yere gideyim ama akşam evime gelip yatağımda uyuyup yatağımda uyanayım aynen de öyle yaptım.
Köfte harika görünüyor ellerine sağlık Betülcüm
Ben de bu tarifi cok yaparım seneler evvel Pınar Altuğ yapmıstı TV lerde cok eskilerde genctim o zamanlar:) Ispanaklı Bülbül Yuvası ydı adı:) Benim sitede de bu adla geciyor:)
ellerine saglık canım!
Sevgiler,
Figen Karavaş
Yorum Gönder