25 Mayıs 2010
KARNIYARIK
Kıyafetlerde olduğu gibi sebzelerde de sezonu açıyorum yavaş yavaş. Uzun zamandan beri ilk kez patlıcan aldım. Biraz daha iyiydi sanki. Evde bir bayram havası esti. Yaz sebzelerinin yeri başkadır bende. Karnıyarık, biber karışık kızartma, taze fasulyenin yerini hiç bişey alamaz bana göre..
Bu hafta pazardan 8 kilo araka alıp buzluğa attım. Kışın kurtarıcım olaraktan görev alacaklar :) Neyse tarifime geçeyim.
MALZEMELER
4 adet patlıcan
250 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 adet domates
karabiber pul biber
kızartmak için sıvıyağ
Patlıcanlar alacalı soyulup kızartılır. Diğer tarafta soğanlar yemeklik doğranıp kıyma ile birlikte kavrulur. Domatesler doğranıp ilave edilir biraz kavrulduktan sonra baharatları, tuz ve 1 çay bardağı su ilave edilerek pişirilir. Patlıcanların ortası çok dibe kadar gitmeden bir bıçak yardımı ile açılır. Kıymalı iç tüm patlıcanlara paylaştırılır. Üzerlerine 1 adet biber ve domates dilimi konur. Fırın tepsisine yerleştırılır. 1 kaşık salça çok az suda açılır tepsiye ilave edilir. fırında yarım saat pişirilir.
AFİYET OLSUN.
aynı yöntemle fırına koymak yerine tencerede de pişirebilirsiniz.
22 Mayıs 2010
KAĞAN İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİNDE
19 Mayıs tatilinden faydalanıp oğlumu İstanbul Oyuncak Müzesine götürdüm. Yeni kurulduğunda ben ziyaret etmiştim. Kağanın da görmesini çok istiyordum. Bayıldı zaten. En çokta araba ve tekerlekleri birde mutfak bölümü ilgisini çekti :)
cafe bölümünde oyuncaklarla oynayabilir çocuklar. ve çikolata evde resim yapabilirler :)
Burda içinde tüpler olan kamyon vardı Kağanın ilgisini çok çekti :)hangi oyuncağı görse sürekli anne onu alalım diyip durdu. Bende sürekli annecim alamıyoruz sadece bakabiliyoruz diye açıklama yaptım.
Burda Alman oyuncakları vardı. 1930 larda bile Almanlar yapmış yapıcaklarını. Kekler pastalar. Pasta kalıpları. Masada katlı bir pasta ve mumlar vardı Kağan camekan arkasından üfleyip durdu mumları söndürebilmek için.
Mutlaka gidilip görülmesi gereken bir müze. Çocuk ya da büyük hiç farketmez.
Etiketler:
GEZİLERİMİZ,
KAĞAN'DAN KARELER
18 Mayıs 2010
TAVUK ŞİŞ
Tavuğun her çeşidini çok seven biri olaraktan her seferinde yeni bişeyler denemeyide çok seviyorum. Öyle ki bunu kağan bile yedi çok şaşırdımm :))Pişerken fırının başından ayrılmayıp yiycem deyip durdu. inanmadım tabi . ama gerçekten yediğini gördüğümde gözlerime inanamadım ..
MALZEMELER
300 gr tavuk şiş kalça
12-15 adet arpacık soğan
1 adet kırmızı biber
2 ymk kaşığı yoğurt
2 ymk kaşığı salça
karabiber, pul biber, kekik, tuz
Tavuklar şiş olacak şekilde kuşbaşıdan biraz daha büyük olarak doğranır. Yoğurt, salça, baharatlar ve tuz eklenip harmanlanır. 15-20 dk bekletilir. Arpacık soğanlar çok büyükse ikiye kesilir. kırmızı biber kare kare kesilir. Çöp şişlere sırasıyla bir tavuk bir soğan bir biber şeklinde sıralanır. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizilir. 200 derece bir tarafları kızardığında diğer tarafı çevrilerek pişirilir.
AFİYET OLSUN..
17 Mayıs 2010
ÇİLEKLİ HALLEYLİ PASTA
Son zamanlarda canımız tatlı istediğinde en basit en çabuğundan bunu yapıyorum. Gerçi ben pek yemiyorum malum diyetisyene başladım ya :)Kıyısından köşesinden tırıklıyoum işte..
Efe ve Ömer geldiğinde de ilk ne yapsam diye bayağı düşündüm. Sonra hem çabuk olması açısından hemde çocuklara mum yakıp üflettiririz diye yine bu tatlıyı yapayım istedim.
MALZEMELER
1 paket halley ( 10lu paket )
1 paket cremole vanilyalı
1 paket kremşanti
1 su bardağı hindistan cevizi
üzerine:
10-12 adet çilek
nestle nescuik çikolata sosu
Cremole ve kremşanti 3,5 bardak süt ile çırpılır. Halleyler gelişi güzel içine kırılır. Hindistan cevizide ilave edilip karıştırıp serviz yapıcağımız tabağa kubbe şeklinde aktarılır. Çilekler dörde bölünük gelişi güzel pastanın her tarafına döşenir. 3 saat dolapta dinlendirilir. Servizten önce üzerine çikolatalı sos gezdirilir.
afiyet olsun..
13 Mayıs 2010
EFE VE ÖMER BİZE GELDİ :)
Cumartesi günü Efe ve Ömer bize geldi. Uzun zamandır üçümüz bir araya gelememiştik. Malum esinde Doğum yapmadan buluşalım istedik.
Biz içerde sohbet ederken çocuklarda etrafı talan etmekle meşguldü. Bayağı hareketli geçti. Üç erkek çocuk !
Aslıcım sağolsun üçünede aynı arabadan almış :) fakat Kağan nedense sürekli Efe'nin arabasını da almak istedi. Hatta bir kaç kere camdan dışarı attı..
Kızlar arayı soğutmayalım ki çocuklarda birbirini unutmasın.. :)
Tekrar teşekkür ederim geldiğiniz için. Çok güzel bir gündü benim için.. Her zaman beklerim..
9 Mayıs 2010
ANNELER GÜNÜ
BAŞTA CANIM ANNEM OLMAK ÜZERE TÜM ANNELERİN VE ANNE ADAYLARININ ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN...
BU SABAH TRT DE BİR PROGRAM İZLİYORDUM GÜZEL BİR PARÇA ÇIKTI VE O AN GÖZLERİMDEN YAŞLAR SÜZÜLMEYE BAŞLADI.CANIM OĞLUM BUNU GÖRÜNCE BANA SARILDI VE;
- ANNECİM AĞLIYOMUSUN ? AĞLAMA ANNE... ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN ANNECİM DEDİ VE ÖPTÜ ..
BU BANA VERİLMİŞ EN BÜYÜK VE EN GÜZEL HEDİYEYDİ... DAHA BÜYÜĞÜ YOK..
7 Mayıs 2010
BEŞAMEL SOSLU PIRASA
Kış sebzeleri artık yavaş yavaş yerini yaz sebzelerine bırakırken tezgahlarda, şimdiden bir an önce yaz gelsede taze taze biberler çıksa bende kızartmasını yapmsam diye hayaller kuruyorum. Henüz daha elim gitmiyor almaya. Şu ara inanılmaz zorluk çekiyorum ne yemek yapsam diye. Kış sebzeleri kötü. Yaz sebzeleri de henüz hormonlu diye akla karayı seçer oldum. Pırasayı farklı nasıl daha cazip kılabilirim diye düşünürken ortaya çıktı bu tarif. Yapalı epey olmuştu bunu ama anca yayınlama fırsatı buldum.
MALZEMELER:
1 Kilo Pırasa
2 adet havuç
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 kaşık domates salçası
tuz
rende kaşar
Beşamel sos için:
50 gr tereyağ
50 gr un
2 su bardağı süt
tuz
yağ eritilip un ilave edilerek kavrulur. süt ve tuz ilave edilip hiç topak kalmayana kadar karıştırılarak pişirilir. İsterseniz sütü ilave ettikten sonra Blendır ile iyice çırpılıp topak kalma olasılığını sıfıra indirebilirsiniz.
Pırasalar uzunlamasına ortadan ikiye bölünüp çok ince olmamak kaydı ile doğranır. Havuçlar rendelenir. Sıvı yağ kızdırılıp pırasa ve havuçlar 4-5 dakika kavrulur. salça konur ve kavrulmaya devam edilir.Salçanın kokusu çıktıktan sonra çok az su ileve edilir ve pişirilir.
Yuvarlak bir kaseye pırasalı harçtan konur ve Dikdörtgen bir borcama ters çevrilir. Çok dağılırsa kaşıkla toplayabiliriz. Tüm harç bitene kadar aynı işlem uygulanır. üzerine beçamel sos ve kaşar rendesi konur. önceden ısıtılmış 180 derecede kaşar peyniri eriyip kızarana kadar tutulur.
AFİYET OLSUN..
4 Mayıs 2010
SOFT BOWL İLE ÇAY SAATİ
Geçtiğimiz hafta pazar günü Sevgili Sevil'in daveti üzerine ve sevgili Hayal Pamuk Demirkol'un Chef liğinde Softbowl Çay saati etkinliğine katıldım. Hem uzun zamandır görmediğim arkadaşlarımla beraber olma şansını yakaladım. Hemde harika saatler geçirdik hep beraber.
İlk çıktığında biraz ön yargılı davranmıştım açıkçası. Kullanıp kullanmamak konusunda tereddüt etmiştim. Sonra sonra aklıma yattı. Hele ki Softbowl'un düzenlemiş olduğu bu güzel etkinlikten sonra kesinlikle sağlığa zarar vermediğini anladım ki Bebek emziklerininde aynı maddeden yapıldığını ve piyasada satılan wee marka emzikleride aynı firmanın yaptığını öğrendikten sonra artık içim rahat. Kullanıyorum.
Burdan tekrardan Soft Bowl ailesine, Sevgili Sevil'e, Sevgili Hayal pamuk Demirkol'a ve Hobimle Mutluyum lezzet okuluna sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)