25 Mayıs 2011
BALKABAKLI MÜCVER
Ben eklemekte geç kaldım biraz mevsimini geçirdim ama tariflerim arasında kaybolsun istemedim.
Malzemeler:
500 gr balkabağı
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
2,5 su bardağı un
2 adet yumurta
tuz, kimyon, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
yapılışı:
1) Balkabağını soyun irice rendeleyip bir kaba alın.
2) Kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edin.
3) Yumurtaları kırın. Un ilave edip yoğurun.
4) tavaya çok az yağ koyup kızdırın.
5) mücverden bir kaşık koyup iki tarafını da kızartın.
6) İsteğe göre süzme yoğurt ile servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Mücverin çok çeşidini denemdim ama balkabaklısıı hiç yememiştim Betülüm ellerine sağlık ye beni dyor sanki:) E bir gün gelip yiyelim o zaman:)
Tadı nasıl oldu çok merak ettim. Ellerinize sağlık.
Sevgili Betül mücver her türlüsünü pek severim. Ellerine sağlık.
değişik bir fikir olmuş daha önce hiç tatmadım denemediğim bir lezzet ellerine sağlık
Yorum Gönder