4 Mayıs 2011
PIRASALI KİŞ
2009' un Kasımında Leziz Dergisinde yaptım ilk bu tarifi. O gün bu gün hem benim hem de yiyen herkesin vazgeçilmez tarifi oldu. Biraz aşamalı olsa da ordaya çok ama çok nefis bir şey çıktığından mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
500 gr Pırasa
2 Çorba Kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı pul biber
HAMURU İÇİN:
2,5 su bardağğı un
1 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 adet yumurta
1/2 şay bardağı süt
1,5 su bardağı kaşar rendesi
YAPILIŞI:
1) Pırasayı temizleyip ince halkalar halinde doğrayın.
2) 2 çorba kaşığı sıvıyağı geniş bir tavada kızdırıp pırasaları 10 dakika boyunca kavurun.
3) Ocaktan alın tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırdıktan sonra soğumaya bırakın.
4) hamuru için unu yoğurma kabına eleyin.
5) kabartma tozu ve tuzu ekleyip harmanlayın.
6) eritilmiş ve ılınmış tereyağı ve yoğurdu ilave ein. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
7) Elde etmiş olduğunuz hamurun 2/3 ünü çapı 24-26 santimlik derinliği 3 santimlik tart kalıbına elinizle bastırarak yayın.
8) Kalan hamur ile kalıbın yanlarını kaplayın.
9) Hamurun üzerine pırasalı karışımı yayın.
10) Üzeri içn yumurta ve sütü iyice çırpın. Bu karışımı pırasaların üzerine dökün. 11) 170 deerceye ayarlı fırında 20-25 dk pişirin.
12) Fırından çıkarmaya 5 dk kala üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
13) peynirler erinceye dek fırında bekletin. Ilık servis yapın.
Betül Köroğlu
♥ Pişiren-Hazırlayan Betül KAVAL
♥ Pişiren-Hazırlayan Betül KAVAL
Etiketler:
BÖREKLER,
DAVET SOFRALARI,
HAMUR İŞLERİ,
KİŞ,
PIRASA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Ellerine sağlık canım.ki akşam evvel bende ıspanaklısını yaptım.Pırasalıda eminim çok çok güzel olmuştur
2009 kasımından beri bende denenecekler arasında bu tarif:)
Yaz geldi kizim ne pirasasi... :))))
Biraz evvel aynı tarifi Dr. Oetker'in sitesinde gördüm, herhalde oradan aldınız. Deneyeceğim.
Biraz evvel aynı tarifi Dr. Oetker'in sitesinde gördüm, herhalde oradan aldınız. Deneyeceğim.
Yorum Gönder