29 Temmuz 2011
LİMONLU BAR
Tabanı için Malzemeler:
1/2 su bardağı un
2 yemek kaşığı pudra şekeri
bir çimdik tuz
70 gr tereyağı soğuk
Üzeri için:
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı un (60 gr)
bir çimdik tuz
2 limonun suyu
Üzeri için; pudra şekeri
Yapılışı:
1) Tabanı için verilen malzemeleri yoğurun.
2) 20x20 cm boyutlarındaki bir tepsinin içerisine yağlı kâğıt serin.
3) Hamuru elinizle yayıp 20 dk 170 derecede pişirin. Pişerken Hamurun üzerine yağlı kağıt ve be kuru baklagil sererseniz hamurunuz hem kabarmaz hemde beyaz kalır. ( benim yağlı kağıdım bittiğinden kullanamadım. )
4) Üzeri için verilen malzemeleri mikser ile çırparak hazırlayın.
5 Karışımı pişen hamurun üzerine döküp 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika daha pişirin.
6)İyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek dilimleyin.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
bu aralar canım limonlu lezzetler istiyor bu barlarda harika olmuş ellerine sağlık arkadaşım
harika görünüyor denemek isterim
ellerine sağlık
bu tarif de denenecekler listesinde yerini aldı. elinize sağlık
Ramazana oh serin serin bir lezzet.ellerinize sağlık.
Serin serin pek hoş, eline sağlık.
Betülcüm bunu mutlaka yapacağım ellerine sağlık hayırlı ramazanlar
Yorum Gönder