9 Kasım 2011
ARPACIK SOĞANLI KAVURMA
Bu gün bayramın son günü. Her ziyaret edilen evde mutlaka kavurma ikram edilmiştir. Bizim evde de yapıldı malum :) Ben normal kavurma yerine içine biraz baharatla tatlandırmayı sevenlerdenim. Etin o kokusunu alması açısından.
MALZEMELER:
1 Kilo kavurmalık et ( yağlı )
11-12 adet arpacık soğan ( yoksa dörde bölünmüş iki ortaboy soğan)
2 diş sarmısak
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, kekik
Tuz
2 su bardağı kaynamış su
YAPILIŞI:
1) Etleri tencereye koyun. Harlı ateşte kavurmaya başlayın. Etin eğer ki yeterince yağı varsa ekstra yağ koymaya gerek yok.
2) Kendi suyunu çektiğinde kaynamış suyu ekleyin kavurmaya devam edin.
3) Arpacık soğan, defne yaprağı, kıyılmış sarmısak ekleyip iyice suyunu çekip yağını salana kadar arada karıştırmak suretiyle kavurun.
4) En son altını kapatmadan baharatlar ve tuzunu ilave edin.
5) 2-3 dakika daha kavurup altını kapatın.
Not: Etin sertliğine göre koyacağınız su miktarı değişebilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
ellerine sağlık,bende baharatlı sevenlerdenim ,ve arpacık soğanlı yaptım dün ,bence daha güzel oluyor,iyi bayramlar..
nice güzel bayramları paylaşmak üzere çok sevgiler canım..
ellerine sağlık.
Cok leziz görünüyor elinize sağlık.Bende bol kekikli severim eti..Iyi bayramlar dilerim..
mmmm nefis görünüyor ellerine sağlık canım.
off bayıldım bu kavurmaya...ellerine saglık canım iyi bayramlar...sevgiler...
Yorum Gönder