Önceleri çok sıklıkla yapardım sürekli. Bu aralar zamansızlıktan pek yapamaz olmuşken aklıma düştü birden. Bu tarif blogda da olmalıydı :) Buyrun tarife:)
MALZEMELER:
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt veya yoğurt
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karbonat ( yoğurt olursa k. tozu, süt olursa karbonat ayrıca yoğurt kullanırsak limon suyu kullanmıyoruz. )
2 çorba kaşığı irmik
aldığı kadar un
2oo gr badem ( yada iri kıyılmış ceviz )
şerbet:
4 su bardağı şeker
3,5 bardak su
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
1) Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yapılır.
2) Hamurdan büyük bezeler alınarak yarım cm kalınlığında açın.
3) Bu aşamadan sonra iki çeşit yapım aşaması var.
1. çeşit:
- hamur yarım santim açıldıktan sonra su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
- 4 adet yuvarlağı biraz daha kaydırarak üst üste koyun.
- iki adet bademi arka arkaya hamurun tam ortasına koyun.
- Uzun kısımdan kendi tarafından başlayarak rulo şekilde sarın.
- Tam ortadan kesin. kesilen taraf altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. Bademler ortada oluyor çekirdek gibi.
2. çeşit:
- Hamurdan yuvarlak kesildikten sonra tek bir yuvarlağın dört kenarına artı olacak şekilde ama orta kısmı kesilmeden hamurum kesik atılır.
- Önce iki karşılıklı kısım birbirine yapıştırılır.
- Sonra öteki kısım karşılıklı olarak birbirine yapıştırılır.
- Tam ortaya iri kıyılmış ceviz konur.
( Ben bu sefer ikinci çeşidi yaptım )
170 derecede kızarana dek pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
AFİYET OLSUN...
5 yorum:
bende çok seviyorum ama daha denemedim genelde yapan kişilerden yiyorum tarifi aldım denenmeli diye not aldım ellerine sağlık
sevgiler.
AFIYET OLSUN COK GUZEL GORUNUYOR
SUNUMU VE TADI SUPER
SEVGILER
Tam bayramlık
Gerçekten çok güzel olmuşlar. Ellerine sağlık
Sevgiler
ellerine saglık ve geçmiş bayramın kutlu olsun.
Az önce Güler'e de yorum yazdım. Pişti olmuşsunuz:) Ellerine sağlık canım. geçmiş olsun . inşallah daha iyisindir. Öperim
Yorum Gönder