Malzemeler (4 Kişilik):
300 gr. ıspanak
2 adet kurusoğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tozşeker
½ su bardağı kaşar peyniri
1'er çay kaşığı karabiber, pulbiber ve tuz
Krep için:
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Ispanaklar ayıklanıp temizlenir, bol suda yıkanır, süzülür ve iri iri doğranır. Kurusoğanlar ince bir şekilde kıyılır. Sıvıyağ tavada ısıtılır, soğanlar yağda 3-4 dakika süreyle sotelenir. Ispanak, tuz ve karabiber ilave edilerek kavurulur.
Krepin Hazırlanışı;
1) Un, süt, yumurta ve tuz derin bir kabın içerisinde iyice çırpın.
2) Teflon tavada tereyağının ¼ 'ü eritin. Tavaya krep karışımından bir kepçe dökün, tavayı hafifçe sallayın, kreplerin iki yüzeyi kızarıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın.
Sosu için;
1) Domateslerin kabuklarını soyun. İnce ince doğrayın.
2) Soğan ve sarımsağı sıvıyağ ile tavada pembeleştirin.
3) Domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve tozşeker koyarak 5 dakika pişirin.
4) Ispanakları krebin içine koyarak bohça şeklinde sarın.
5) Üzerine domates sosu ve kaşar peyniri koyarak fırında 160 C° 'de üzeri kızarıncaya kadar pişirilerek sıcak bir şekilde servise sunun.
Afiyet olsun.
6 yorum:
bayılırım krepli tariflere ellerine sağlık çok güzel görünüyor sevgiler...
ellerine saglık cok güzel görünüyor....
Krep,ıspanak..harika :) ellerinize sağlık..
canım ellerıne sağlık emınım tadı harıkadır
krep her zaman yenir:)ellerine sağlık sevgiler.
ellerine saglik hemen denemek lazim cok besleyici ayrica :)
Yorum Gönder