28 Mayıs 2011
5. BLOG YAZARLARI BULUŞMASI
5. Blog yazarları buluşması 15 mayıs 2011 tarihinde Fenerbahçe Özsüt Atölye de gerçekleşti.
Bizzat yakından takip ettiğimden söylüyorum Sevgili Yasemin, Zeynep ve Sevil çok güzel hazırlandılar organizasyon için. Hiçbir ayrıntıyı kaçırmak istemediler.
Her gelen misafiri hediye ile karşıladılar. Her Bloggere Vazelin ve Elidordan hediye paketi verildi.
Fenerbahçe Özsüt Atölye gerçekten çok güzel ağırladı bizi. Neredeyse herkesle tek tek ilgilendiler. Sabırlarından dolayı ben burdan onlara teşekkürlerimi sunuyorum.
Organizasyonda bir çok sponsor firma vardı. Tüm bloggerlerımız hediyesiz ayrılmadılar sayelerinde.
Kimler yoktu ki sponsorlar arasında.. Maggi, henkel, Benetton, Muratbey peynirleri, Elit Çikolata, Roberto Bene, Sofra Dergisi,Becel,Balparmak,Yonca Gıda,Chef's istanbul...
Vazelin İsteyen blgger arkadaşlara uzman eşiliğinde cilt analizi yaptı.
En sonunda tüm bloggerler olarak Fenerbahçe özsüt Atolye'nin bizim için yapmış olduğu nefis pastayı kestik.
Burdan tekrardan bu güzel organizasyonda bize kapılarını açan Fenerbahçe Özdüt Atolyeye, gerçekten çok organize şekilde çalışan Sevili arkadaşlarım Yasemin, Zeynep ve Sevil'e çok teşekkür ederim.
26 Mayıs 2011
ETLİ KABAK DOLMASI ( GİRİT KABAĞI )
Tam zamanı. Mutlaka denemelisiniz. Artık pazarlarda daha sık görme şansınız var bu kabağı. Ben çok sevdim. Yapım aşaması bile normal kabaktan daha zevkli :) böyle tonton şeklinde olduklarından :)
MALZEMELER:
1 Kilo Girit kabağı
2 adet kuru soğan
200gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı domates veya biber salçası
YAPILIŞI:
1) Kuru soğanları yemeklik doğrayın. İçine yıkanmış pirinç, Kıyma, ve geri kalan tüm malzemeyi katıp yoğurun.
2) Kabakları yıkayıp tepelerinden şapka şeklinde kesin. Kabak oyucu ile oyun.
3) İçlerini hazırladığınız iç ile doldurup kapaklarını kapatın.
4) Boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.
5) Yarım yemek kaşığı salçayı suda açın. Tencereye ekleyin. Kabakların ortasına gelecek kadar su ilavesi ile kısık ateşte yaklaşık 45 dk pişirin.
6) isteğe göre sarmısaklı yoğurt ile servis yapın.
AFİYET OLSUN
25 Mayıs 2011
BALKABAKLI MÜCVER
Ben eklemekte geç kaldım biraz mevsimini geçirdim ama tariflerim arasında kaybolsun istemedim.
Malzemeler:
500 gr balkabağı
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
2,5 su bardağı un
2 adet yumurta
tuz, kimyon, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
yapılışı:
1) Balkabağını soyun irice rendeleyip bir kaba alın.
2) Kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edin.
3) Yumurtaları kırın. Un ilave edip yoğurun.
4) tavaya çok az yağ koyup kızdırın.
5) mücverden bir kaşık koyup iki tarafını da kızartın.
6) İsteğe göre süzme yoğurt ile servis edin.
Etiketler:
AFERATİF,
ARA SICAK,
KIZARTMALAR,
MÜCVER,
SALATALAR
22 Mayıs 2011
BÖĞÜRTLENLİ CHEESCAKE
Cheescake ile çok geç tanışmış biriyim. Neredeyse üç sene falan olmuştur. daha önceleri peynir ve şekerin meyvenin buluşması beni için imkansız bişeydi. Şimdiler de ise bir cheescake hastası olup çıktım. ister pişirilsin ister pişirilmesin benim favori lezzetim.
Yaz geldi renkli meyveler tezgahlarda. Dün pazara gittim uzun zamandan sonra. Ne güzeldi herşey. Bana göre pazardan alışveriş yapmak büyük bir keyif.
Biz çalışanlar için tabi ki büyük marketler de bir nimet, elimizin altında hemen 2 domates 2 biber alıyoruz ama yine de pazardan alışveriş yapmanın tadı zevki bir başka.
Ben böğürtlen ile yaptım ama siz ister çilek, ister vişne ile de yapabilrsiniz.
MALZEMELER:
2 kutu labne peyniri ( 400 gr)
250 gr süzme yoğurt
yarım limon suyu
3 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı tozşeker
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
3 paket eti burçak bisküvi
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı toz jelatin
Böğürtlen sos içn:
1 kase böğürtlen
yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı toz jelatin
3 çorba kaşığı su
yarım çay bardağı toz şeker
1) Labne peyniri ve süzme yoğurdu çelik bir tencerenin içne aktarın. Mikserle birkaç dakika çırpın.
2) Limon suyu ve pudra şekeri ekleyip kaırştırın.
3) Jelatini 3 çorba kaşığı su ile benmari usulu eritir eritmez peynirli karışıma ilave edin. Tüm karışımı ocağın üzerine alın.
4) Kısık ateşte 1 dakika boyunca sürekli karıştırarak ısıtın.Ocaktan alın.
5) 2 paket kremşantiyi 2 bardak süt ile çırpın. oçaktan almış olduğunuz peynirli karışıma yedirin.
6) Tereyağını kısık ateşte eritin. Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirip tereyağı ile iyice karıştırın.
7) Hazırladığnız bisküvi karışımını kelepçeli kalıbın tabanına yayın. üzerine peynirli karışımı yayın.
8) Buzluğa koyun.
9) Böğürtlenli sos için yarım çay bardağı su ile böğürtlen ve şekeri mutfak robotunda çekin.
10) Sos tenceresine alıp bir kaç taşım kaynatın.
11) 3 kaşık su ile jelatını benmari eritip sosa ilave edin. bir taşım daha kaynatıp chescakenin üzerine yayın. 2-3 saat daha buzlukta bekletip dilimleyerek serviz yapın.
AFİYET OLSUN
18 Mayıs 2011
İSOTLU KISIR
Gün sofralarının, mangal partilerinin, pikniklerin vazgeçilmezi, baş tacı. Alışılmışın dışında bir kısır. Ama bir tadına baktıysanız eğer ki birdaha klasik kısır yemezsiniz :)
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı isot
1 adet limonun suyu
2 adet taze kırmızıbiber
3 kaşık tatlı biber salçası
yarım demet taze soğan
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1) Bulgur yıkanıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ve tuz ekleyip haşlayın.
2) Altını kapatıp iyice suyunu çekmesini ve şişmesini bekleyin.
3) Hafif ılındığında salça, isot, zeytinyağ, nar ekşisi katıp karıştırın.
4) Taze soğanı çok ince doğrayın. Kırmızı biberi küçük küpler şeklinde doğrayın. Maydanozu çok ince kıyın.
5) Hepsini bulgurun içine katıp karıştırın.
6) 1 saat dinlendirip servis edin.
AFİYET OLSUN.
8 Mayıs 2011
ANNELER GÜNÜ
4 Mayıs 2011
PIRASALI KİŞ
2009' un Kasımında Leziz Dergisinde yaptım ilk bu tarifi. O gün bu gün hem benim hem de yiyen herkesin vazgeçilmez tarifi oldu. Biraz aşamalı olsa da ordaya çok ama çok nefis bir şey çıktığından mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
500 gr Pırasa
2 Çorba Kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı pul biber
HAMURU İÇİN:
2,5 su bardağğı un
1 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 adet yumurta
1/2 şay bardağı süt
1,5 su bardağı kaşar rendesi
YAPILIŞI:
1) Pırasayı temizleyip ince halkalar halinde doğrayın.
2) 2 çorba kaşığı sıvıyağı geniş bir tavada kızdırıp pırasaları 10 dakika boyunca kavurun.
3) Ocaktan alın tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırdıktan sonra soğumaya bırakın.
4) hamuru için unu yoğurma kabına eleyin.
5) kabartma tozu ve tuzu ekleyip harmanlayın.
6) eritilmiş ve ılınmış tereyağı ve yoğurdu ilave ein. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
7) Elde etmiş olduğunuz hamurun 2/3 ünü çapı 24-26 santimlik derinliği 3 santimlik tart kalıbına elinizle bastırarak yayın.
8) Kalan hamur ile kalıbın yanlarını kaplayın.
9) Hamurun üzerine pırasalı karışımı yayın.
10) Üzeri içn yumurta ve sütü iyice çırpın. Bu karışımı pırasaların üzerine dökün. 11) 170 deerceye ayarlı fırında 20-25 dk pişirin.
12) Fırından çıkarmaya 5 dk kala üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
13) peynirler erinceye dek fırında bekletin. Ilık servis yapın.
Etiketler:
BÖREKLER,
DAVET SOFRALARI,
HAMUR İŞLERİ,
KİŞ,
PIRASA
1 Mayıs 2011
SALAMLI RULO KREP
Görünüşü janjanlı yapımı basit tariflere bayılıyorum her daim. Biraz rulo yaparken zorluyor ama gerisi çok ama çok basit. Mutlaka Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
Krep İçin:
3 adet Yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı İçin:
1 Demet Maydanoz
1,5 su bardağı süzme yoğurt
200 gr beyaz beynir ( ben ezine kullanırım yağlı sert )
250 gr salam
5-6 adet salatalık turşusu
2 çorba kaşığı zeytinyağ
4-5 diş sarımsak
yarım demet dereotu, tuz
1) Maydanozu ayıklayıp blendırdan geçirin.
2) Krep için tüm malzemeyi karıştırın.
3) Yapışmaz yüzeyli bir tavada 6 adet krep hazırlayın. Soğumaya bırakın.
4) Maydanozun yarısını süzme yoğurt, rendelenmiş beyaz peynir,zeytinyağı, kıyılmış dere otu, sarmısak ile karıştırın.
5) Düz bir zemine folyo serin. krepleri folyonun üzerine dikdörtgen oluşturacak şekilde dizin. Harçtan 4 kaşık ayırıp geri kalanını kreklerin üzerine sürün.
6) Salam dilimlerini aralık bırakmadan dizin.
7) Dikdörtgenin dar kenarına salatalık turşularını çizgi olacak şekilde dizin.
8) Folyonun yardımı ile turşunun bulunduğu kenardan başlayarak rulo yapın.
9) Şeklinin bozulmaması için ruloyu iyice sarın.
10) Buzdolabında en az 4 saat bekletin.
11) dolaptan çıkarıp folyoyu alın. Üzerini ayırdığınız harç ile kaplayın.
12) kıyılmış maydanoz ile süsleyip dilimleyerek servis edin.
AFİYET OLSUNN
Etiketler:
BÖREKLER,
HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)