8 Şubat 2012
OT TAVASI
Küçükken annemin yaptığı bir çok sebze yemeğini yemezdim. Şimdilerde neden yemiyormuşum acaba diye düşündüğüm oluyor ama çocukluk işte. Sürekli yaptığı şeylerden bir tanesi de ot tavası idi. İçindeki ot çeşitlerini mevsimine göre değiştirmeniz de mümkün. İstediğiniz gibi ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 demet pazı
500 gram pırasa
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı mısır unu
3/4 Çay bardağı sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI:
1) Pazıyı temizleyip sadece yeşil yapraklarını ayırın ve çok ince kıyın.
2) Pırasa, taze soğan ve maydanozu da aynı şekilde kıyın.
3) Sıvıyağ dışındaki tüm malzemeyi çukur bir kapta mısır unu ile birlikte elinizle iyice ovun.
4) Sıvıyağı tabanı geniş bir tavada ısıtın. Karışımı döküp kaşığın ters yüzü ile
düzleştirin. Kısık ateşte karışım birbirine yapışıp kızarana dek pişirin.
5) Tencerenin kapağı ile ters yüz edip üst kısmını da aynı şekilde pişirin. ( bu aşamada balık pişirirken kulandığımız balık tavasının kapağı çevirmeye en uygun malzeme aracıdır)
6) Ocaktan alın. Ilınınca dilimleyip isteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
AFİYET OLSUN
Tarif Leziz dergisi 2009 Nisan sayısında tarafımdan yayınlanmıştır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Otlu her şeye varım.
Bana baharda karışık otlar geliyor
Bayıla bayıla yiyiyoruz
Ellerine sağlık
Sevgiler
guzel ve saglikli bir lezzet ellerine saglik,sevgiler.
guzel ve saglikli bir lezzet ellerine saglik,sevgiler.
Nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
tanıştığıma memönun oldum
:)
mmmmm mis vitamin deposu
ellerine sağlık canım
:)
bana da beklerim.
Yorum Gönder