İşte size pastanelerde yediğiniz gibi bir şekerpare tarifi. Bir arkadaşımdan duymuştum. bu sefer şerbetini kaynatmadan yaptım. Sanki daha güzel oldu. Mideye de dokunmadı.
MALZEMELER:
250 gr margarin
4 adet yumurta sarısı ( bir tanesi üzerlerine sürmek için)
250 gr pudra şekeri ( 1 Cup)
125 gr irmik ( Yarım Cup)
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 cup yumurta büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
ŞERBET:
750 Gr toz şeker
750 gr su
YAPILIŞI:
- Oda sıcaklığındaki margarin ile pudra şekerini krema gibi olana kadar elinizle yoğurun.
- Yumurta sarılarını,irmik ve vanilyayı katın parmaklarınızla karıştırmaya devam edin.
- Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu katıp kulak memesi kıvamına gelene kadar un katarak yoğurun.
- Ceviz kadar bezeler alıp avuç içinizde silindir şeklinde şekil verin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Çatal yardımı ile çizikler atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Şerbet için şeker ve suyu derin bir tasın içinde karıştırın. Ama kaynatmayın sadece şeker eriyene kadar karıştırın.
- Pişen tatlıları fırından çıkarın. 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra şerbeti üzerlerine dökün.
- Üzerine başka bir tepsi kapatıp şerbeti çekip oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder