Klasik kabak tatlısından sıkılanlar için harika bir tarif. Gün sofraları içinde değişik bir alternatif pasta olabilir.
MALZEMELER:
ALT TABAN:
1 adet pastabanın tek katı
( İsterseniz cheesecake tabanı gibi de yapabilirsiniz)
2 Paket burçak bisküviyi rondodan geçirin. 50 gram eritilmiş tereyağ ile karıştırın. Bisküvilerin birbirini tutması için birkaç kaşık süt ilavesi ile karıştırın. ve kelepçeli kalıbın tabanına yayın ve kaşık yardımı ile sıkıştırın.
MUHALLEBİLİ KISIM:
2,5 Su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 kaşık un
2 kaşık nişasta
200 gr sıvı krema
1 paket vanilya
KABAKLI KISIM:
500 Gr kabak
1,5 su bardağı toz şeker
3 adet karanfil
1 çubuk tarçın
1 su bardağı su
YAPILIŞI:
- İlk önce kabak tatlısını pişiriyoruz. Bunun için dilimlenmiş kabakları ve diğer malzemeleri geniş bir tencereye alıp kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Sıcakken blendır ile ya da yoksa bir çatal yardımı ile ezin. soğuması için bir kenarda bekletin.
- Muhallebi için krema ve vanilya haricindeki tüm malzemeyi derin bir tencerede bir araya getirip karıştırın. Daha sonra ocağın üzerine alıp sürekli karıştırarak pişirin.
- Altını kapattıktan sonra mikserle yaklaşık bir dakika kadar çırpıp havalandırın. Daha sonra krema ve vanilyayı ekleyip 5 dakika yüksek devirde çırpın.
- Pastabanı kelepçeli bir kalıba yerleştirin. Dilerseniz hafif sütle ıslatabilirsiniz. Üzerine kremayı dökün. Dolaba kaldırın. yaklaşık 2-3 saat dinlendirin.
- Üzerine ezdiğiniz kabak püresini yayın. dilediğiniz gibi süsleyin. bir saat daha dolapta dinlendirip servis edin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder