Arşivden buldumda çıkardım fotoğrafı :) Fotoğraf fazla iyi değil ama yenisini yapana kadar tarifi koymalıyım dedim yine de..
MALZEMELER:
1 Bütün haşlanmış tavuk
( haşlama suyuna bir bütün soğan, tane karabiber ve tuz atmayı unutmayın)
2 bardak pirinç ( önceden sıcak suda bekletilmiş)
1 su bardağı bezelye ( haşlanmış)
1 su bardağı mısır (konserve)
1 su bardağı havuç ( küp doğranmış ve haşlanmış)
100 gr tereyağ
yarım paket tel şehriye
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
- Tereyağının yarısını pilav tenceresine alın ve eritin. Süzdüğünüz pirinçleri ve tuz ekleyin pirinçler şeffaf olana kadar kavurun.
- Bezelye, havuç, mısır ve tavuk suyunu ekleyin. Kapağını kapatın. Suyunu çekip pirinçler uzayana kadar pişirin.
- Pilav demlenirken ayrı bir tavada kalan tereyağını eritin. şehriyeleri altın rengi alana kadar kavurun.
- Ters çevirebileceğiniz bir kabın en altına kavurduğunuz şehriyeleri onun üzerine pilavın yarısını döşeyin. Tavuk etlerini didip pilavın üzerine döşeyin. Kalan pilavı da tavukların üzerine döşeyin.
- Servis yapacağınız kaba ters çevirin sıcak olarak tüketin.
AFİYET OLSUN..
Şehriyeler kıtır kıtır oluyor normalde özelliği o. Ama ben kıtır sevmem derseniz kavurduktan sonra çok az tavuk suyu ilavesi ile şehriyeleri yumuşatabilirsiniz.
Pirinci ıslatmadan yaparsanız da şayet su miktarını bir bardak daha artırın.
1 yorum:
Süper bir pilav olmuş sunumu ve lezzetiyle 10 numara,ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder