18 Nisan 2012
HURMA TATLISI
Geçtiğimiz yıllarda daha doğrusu ilk evlendiğim sıralarda çok sıklıkla yapardım bu tatlıyı. Pınar Altuğ yemek programı yaparken çok izlerdim ordan almışım tarifi. Rahmetli Babamın veresiye defterini yemek tarifi defteri yapmıştım zamanında ona kayıt etmişim :)
Aklıma geldi açtım tekrardan o defteri. Eskiyi de yad ettim böylece.
MALZEMELER:
250 GR Oda Sıcaklığında Margarin
1 adet Yumurta
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
1 Çay bardağı kıyılmış ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
YAPILIŞI:
1) Öncelikle şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın.
2) Yumurta, su, margarin yoğurun.
3) Un, tuz ve kabartma tozunu ilave edip iyice yoğurun. ( Elmalı kurabiye hamuru kıvamında )
4) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
5) İşaret parmağı uzunluğunda ama daha kalın olacak şekilde rendenin üzerinde bastırıp açın.
6) İç malzemesini koyup kapatın. Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
7) Tüm hamura aynı işlemi uygulayın. Yaklaşık 25 adet çıkıyor. Çok kalın ve büyük yapmayın kabartma tozundan dolayı kabarıyorlar.
8) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
9) Fırından çıkarıp soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökün üzerine bir tepsi kapatıp 1 gece bekletin.
Bu da şerbeti yeni dökülmüş hali :)
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Ellerine sağlık.. hıım canım çekti alabilirmiyim bir tane :))
ellerine sağlık canım nefis görünüyor aldım bir tane:)
ellerıne sağlık canım harıka gorunuyor tatlı
olsa da bi tanecik yesem canım agzım sulandı resmen :)) eline koluna saglık
bence de yemekler ve lezzetler süper .ama ramazanda oruçken tariflere bakmak çok zor..ellerine saglık....çok mersi..
Yorum Gönder