24 Nisan 2012
ZEYTİNYAĞLI MANTALI ENGİNAR
Enginar çok sevdiğim bir sebze. Çokda faydalı bilindiği üzere. Genelde ya iç baklalı ya da bezelyeli yapıyorum zeytinyağlı olarak. Ama canım arkadaşım Yaseminle bizi tanıyanlar bilirler uzun telefon görüşmelermiz vardır. Günde bir kaç kez :) Yasemin çok sık olarak mantarlı enginar yaptığından bahseder. Telefonda da beni kıskandırır mmmm nefis olmuş diyerekten.
Ben de dayanamadım denedim en sonunda :) Tadı mı muhhhhhteşem olduuu. Kızdım kendime neden daha önce denememişim diye. Enginar seviyorsanız, mantar seviyorsanız eee ne duruyorsunuz pişirin bir an önce bu muhteşem tadı siz de tadın :)
Malzemeler:
4 adet enginar
250 gr mantar
1 adet orta boy kuru soğan
tuz,2 adet kesme şeker 1 adet limon
birkaç dal dereotu zeytinyağı
Yapılışı:
1. Kuru soğanları piyazlık doğrayın ( yarım ay)
2. Geniş ve sıg bir tencereye zeytinyağ, soğan ve şeker ilave edip kavurun.
3. Mantarları doğrayıp soğanlara ilave edin. Bir kaç dakika kavurduktan sonra enginarları tabak gibi soğanların üzerine kapatın. Tuz limon suyu ve çok az su ilavesi ile birlikte kısık ateşte mantarların ortasına bıcak batırdığınızda yumuşak oluncaya dek pişirin.
4. Tencerede soğutun. Daha sonra enginarları ters çevirip çukur kısımlara mantarlı karışımdan doldurun. Üzerine dereotu serpip servis edin.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
enginarı defilde mantarı çok sveriz ailecek.birgün denemek istiyorum.ellerine saglık.
mantarlı güzel görünüyor elinize sağlık. yiyenlere afiyet olsun. yorumunuz için de teşekkür ederim. eğer zorunluluk yoksa ben de göndermemeyi düşünüyorum. anaokuluna göndermeyi tercih ederim. sağlıcakla kalın...
ellerinize sağlık.Hiç mantarlısını denememiştim,değişik bir tarif olmuş.sevgiler..
ellerine sağlık paylaşımların bol bol olsun sevgiler;)
Yorum Gönder